Dupa cum spune Isabella, fursecuri ca la patiserie...
Ingrediente necesare:
* 400 g faina
* 2 oua
* 150 g zahar
* 200 g unt
* jumatate lingurita praf de copt
* citeva picaturi esenta portocala
* un praf de sare
* gem pentru umplut
* zahar praf pentru pudrat
Amestecam faina cernuta, praful de copt, zaharul si sarea, adaugam untul la temperatura camerei taiat cuburele si mixam pina vom obtine o compozitie zgrumturoasa. Adaugam ouale si esenta si continuam sa mixam pina vom obtine o mingiuta, cam lipicioasa dar nu va faceti probleme ca asa trebuie sa fie. Impartim aluatul in doua, il aplatizam putin, il invelim in folie transparenta si-l bagam in frigider pentru cel putin jumatate de ora (eu l-am lasat vreo ora si ceva). Scoatem intii o parte din aluat, presaram pe hirtie de copt putina faina si cu sucitorul infainat foarte putin intindem o foaie de grosimea a jumatate de cm. Decupam cerculete (floricele) in unele decupam o gaurica in mijloc, le asezam in tava tapetata cu hirtie si le bagam in frigider, pina se preincalzeste cuptorul la 180 de grade. Vor iesi cam trei tavi de fursecuri. Bagam pe rind tavile in cuptor si le lasam timp de 10-12 minute.
Scoatem, lasam la racit, am uns un fursec cu putina dulceata, am asezat altul deasupra si am umplut gaurica din mijloc cu magiun de prune, dulceata de smochine si dulceata de dovleac, bineinteles ca pot fi umpluti cu crema ganache, ciocolata, sau alte creme.
Pudram cu zahar praf si conservam intr-o cutie de metal, asta depinde cit rezista, sigur dispar foarte repede.
Va invit sa serviti cu incredere, se topesc in gura de buni ce sint...
nici eu nu as rezista in fata lor,,,frumoase foc floricelele,,,,pupp!!!
RăspundețiȘtergereChe buoni Daniela, mi porto qualcuno per il té della sera, ;) bacione, Alex
RăspundețiȘtergerece bine arata!chiar irezistibile!
RăspundețiȘtergereMultumesc, Mirela ! Sint si gustoase... sint foarte mindra de ele... hi, hi... Pupici !
RăspundețiȘtergereGrazie, Alex ! Prendi, che sono buonissimi... Baci e buona serata !
RăspundețiȘtergereMultumesc, Flory ! Pupici !
RăspundețiȘtergerewow, sunt superbe...delicioase
RăspundețiȘtergereMultumesc, Monica ! Pupici, mi-e dor de tine, nu te-am mai auzit de-un car de an... Pupici si multumesc de vizita !
RăspundețiȘtergereTare frumoase si bune, bune. Pupici!
RăspundețiȘtergeredevono essere buonissimi! complimenti come sempre! ciao!
RăspundețiȘtergereMultumesc, Ancuta ! Pupici !
RăspundețiȘtergereGrazie, Federica !Sono buonossimi... Baci !!!
RăspundețiȘtergereArata minunat de bine! Cred ca sunt delicioase! Eu din pacate ma abtin sa mai mananc dulciuri ca sa mai dau cateva kile jos...dar in schimb mor de pofta pe langa monitor:D!
RăspundețiȘtergereIulia, eu am mincat doar unul, restul sint pentru familion sa serveasca dimineata. Dar cum spui tu, ma ingras uitindu-ma la ele... sau la monitor... Pupici !
RăspundețiȘtergereS nbuonissimi si capperi fatti in casa cn questi ingredienti e nel solo vedere le foto sbavo....:D...complimenti Dany
RăspundețiȘtergereGrazie mille, Novelina ! Un abbraccio...
RăspundețiȘtergereAspectuase si gustoase!
RăspundețiȘtergereMultumesc, Mariette ! Pupici si week-end placut ¨!
RăspundețiȘtergereCe frumoase si motate sunt!
RăspundețiȘtergereMultumesc, cuscra ! Deja sint pe lista de ziua Isabellei... Pupici !
RăspundețiȘtergereimi spuneti va rog ce continut de grasime are untul?
RăspundețiȘtergereEu folosesc unt care are 83 g grasime calculat la 100 g unt... Am incercat cu alte unturi, dar la retete unde trebuia sa fie foarte moale, nu se mai intarea aluatul in frigider...
Ștergere