vineri, 25 martie 2011

Fursecuri irezistibile

Dupa cum spune Isabella, fursecuri ca la patiserie... 

Ingrediente necesare: 
* 400 g faina 
* 2 oua
* 150 g zahar 
* 200 g unt 
* jumatate lingurita praf de copt 
* citeva picaturi esenta portocala 
* un praf de sare 
* gem pentru umplut
* zahar praf pentru pudrat 

Amestecam faina cernuta, praful de copt, zaharul si sarea, adaugam untul la temperatura camerei taiat cuburele si mixam pina vom obtine o compozitie zgrumturoasa. Adaugam ouale si esenta si continuam sa mixam pina vom obtine o mingiuta, cam lipicioasa dar nu va faceti probleme ca asa trebuie sa fie. Impartim aluatul in doua, il aplatizam putin, il invelim in folie transparenta si-l bagam in frigider pentru cel putin jumatate de ora (eu l-am lasat vreo ora si ceva). Scoatem intii o parte din aluat, presaram pe hirtie de copt putina faina si cu sucitorul infainat foarte putin intindem o foaie de grosimea a jumatate de cm. Decupam cerculete (floricele) in unele decupam o gaurica in mijloc, le asezam in tava tapetata cu hirtie si le bagam in frigider, pina se preincalzeste cuptorul la 180 de grade.  Vor iesi cam trei tavi de fursecuri. Bagam pe rind tavile in cuptor si le lasam timp de 10-12 minute. 
Scoatem, lasam la racit, am uns un fursec cu putina dulceata, am asezat altul deasupra si am umplut gaurica din mijloc cu magiun de prune, dulceata de smochine si dulceata de dovleac, bineinteles ca pot fi umpluti cu crema ganache, ciocolata, sau alte creme.
Pudram cu zahar praf si conservam intr-o cutie de metal, asta depinde cit rezista, sigur dispar foarte repede. 
Va invit sa serviti cu incredere, se topesc in gura de buni ce sint...


22 de comentarii:

  1. nici eu nu as rezista in fata lor,,,frumoase foc floricelele,,,,pupp!!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Che buoni Daniela, mi porto qualcuno per il té della sera, ;) bacione, Alex

    RăspundețiȘtergere
  3. ce bine arata!chiar irezistibile!

    RăspundețiȘtergere
  4. Multumesc, Mirela ! Sint si gustoase... sint foarte mindra de ele... hi, hi... Pupici !

    RăspundețiȘtergere
  5. Grazie, Alex ! Prendi, che sono buonissimi... Baci e buona serata !

    RăspundețiȘtergere
  6. Multumesc, Monica ! Pupici, mi-e dor de tine, nu te-am mai auzit de-un car de an... Pupici si multumesc de vizita !

    RăspundețiȘtergere
  7. Tare frumoase si bune, bune. Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  8. devono essere buonissimi! complimenti come sempre! ciao!

    RăspundețiȘtergere
  9. Grazie, Federica !Sono buonossimi... Baci !!!

    RăspundețiȘtergere
  10. Arata minunat de bine! Cred ca sunt delicioase! Eu din pacate ma abtin sa mai mananc dulciuri ca sa mai dau cateva kile jos...dar in schimb mor de pofta pe langa monitor:D!

    RăspundețiȘtergere
  11. Iulia, eu am mincat doar unul, restul sint pentru familion sa serveasca dimineata. Dar cum spui tu, ma ingras uitindu-ma la ele... sau la monitor... Pupici !

    RăspundețiȘtergere
  12. S nbuonissimi si capperi fatti in casa cn questi ingredienti e nel solo vedere le foto sbavo....:D...complimenti Dany

    RăspundețiȘtergere
  13. Grazie mille, Novelina ! Un abbraccio...

    RăspundețiȘtergere
  14. Multumesc, Mariette ! Pupici si week-end placut ¨!

    RăspundețiȘtergere
  15. Multumesc, cuscra ! Deja sint pe lista de ziua Isabellei... Pupici !

    RăspundețiȘtergere
  16. imi spuneti va rog ce continut de grasime are untul?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu folosesc unt care are 83 g grasime calculat la 100 g unt... Am incercat cu alte unturi, dar la retete unde trebuia sa fie foarte moale, nu se mai intarea aluatul in frigider...

      Ștergere

Acest blog nu permite comentariile anonime si necivilizate !

Va multumesc !