Aceasta reteta face parte din seria "inventam ca sa mincam".
Am pregatit niste chiftele/piftele sau ca sa spun moldoveneste pirjoale, ingredientele nu sint masurate, iar cum in familie nu prea se maninca simple, a trebuit sa inventez.
Ingrediente pentru pirjoale:- cca 400 g carne de vita+porc
- un ou
- ceapa
- un morcov
- patrunjel
- marar
- 3-4 linguri de parmezan ras
- o felie de piine inmuiata si scursa de apa
- un catel usturoi
- sare
- piper
Am macinat carnea, morcovul si usturoiul, am adaugat la umplutura oul, piinea scursa bine de apa, patrunjelul, mararul si ceapa taiate marunt, parmezanul, sare si piper dupa gust. Mi-am uns miinile cu ulei si am trecut la facut pirjolutele. Nu rideti, dar le-am cintarit ca sa iasa egale, deci fiecare pirjoluta are 17 g. Le-am asezat intr-o tava tapetata cu hirtie de copt si le-am bagat in cuptor la 200° pentru circa 18-20 minute.
Asa aratau pirjolutele scoase din cuptor, bineinteles ca domnisoara noastra s-a dat la citeva, asa ca... daca maninca ea, care-i mofturoasa familiei, treaba e buna si mincarea si mai buna.
Amestecam usurel sa nu sfarimam pirjoalele si lasam circa cinci minute la foc mic, dupa care inchidem aragazul.
Intr-o oala cu multa apa sarata, fierbem pastele (am pus linguine dar merg de minute si spaghettile), le scurgem de apa si le condimentam cu pirjoale in sos de rosii. Le-am lasat mai blonde, adica sos am pus mai putin, dar sotul si-a pus suficient cit sa coloreze bine pastele.
Papita e gata, va doresc pofta mare !
Reteta incercata de Naina
perfect ai facut chiftelutele alea!si totul arata intr-un mod tare ademenitor!ma bucur ca ai postat,e un semn bun!:))te pup si numai bine!
RăspundețiȘtergereBuna idee. cind mai fac chiftele o sa incerc si cu paste. Am mai facut paste de tot felul cu carne tocata in sos, dar nu chiftele. www.cccris.blogspot.com
RăspundețiȘtergereMultumesc Alison, esti draguta ca de obicei. Semne bune nu prea sint, dar incerc sa-mi revin... Pupici si o seara placuta.
RăspundețiȘtergereMultumesc de vizita Cris, noi incercam cu de toate sa mincam pastele, deh... m-am maritat cu barbat din tara spaghetelor, acum trebuie sa inventez... O seara buna !
RăspundețiȘtergereHi hi...ce ne-am potrivit noi cu mancarea in farfurie. :))
RăspundețiȘtergereaici unde traiesc eu(canada) sunt foarte populare genu acesta! spaghetti meatballs, f bune satioase! hmmmmmm imi lasa gura apa! arata nemaipomenit in poze!
RăspundețiȘtergereDraga Danielutza, aroma chiftelutelor tale a ajuns pana la mine :), asa ca te astept cu un sac de premii tomnatice!!!
RăspundețiȘtergerePup si o saptamana excelenta!
Miho, de aia sintem noi cuscre, pentru ca ne potrivit...
RăspundețiȘtergereJust me, se vede ca in Canada sint multi italiani, de fapt avem si noi rude acolo, de aia spaghettile se gasesc in oricare colt al lumii. Pupici si o zi buna !
RăspundețiȘtergereMultumesc Dana, pregatesc saculet si trec pe la tine sa ridic darurile. Pupici si o saptamina minunata !
RăspundețiȘtergereBuna Daniela, am facut reteta ta, asta cu chiftelute, este pe blogul meu....multumesc pentru idee. Te pup!!
RăspundețiȘtergereMa bucur ca ti-au placut, Naina ! Pupici si-o zi buna !
RăspundețiȘtergeream stricat bunatate de chiftele pe combinatia asta... bleac... am mancat doar ca sa nu le arunc! si eram chiar entuziasmat.
RăspundețiȘtergereDaca reteta nu a fost pe placul tau, nu inseamna ca mincarea nu e buna. Nu toata lumea iubeste pastele si nu in oricare combinatie. Daca ai citit reteta, vezi ca a incercat-o si Naina care e o gospodina desavirsita si nu s-a plins ca rezultatul nu ar fi satisfacut-o... Cuvintul "bleac" nu-mi spune nimic, dar pe fetita mea am invatat-o sa nu se exprime niciodata intr-un mod needucat cu privire la mincare...
Ștergere