Va las in compania unei felii delicioase de prajitura cu nuca de cocos si va invit sa admirati copacelul din gradina, fructe nu a facut vara asta "domnul sau doamna para", dar acum e nins cu floricele... cine stie, poate face fructe la iarna...
Ingrediente pentru o tava rotunda de cca 26 cm:
- 360 g faina
- 200 g zahar pudra
- 250 ml lapte
- 150 g nuca de cocos
- 2 oua
- 160 g unt topit
- 16 g praf de copt
- un praf de sare
- coaja rasa de la o lamiie
- Intr-un castron cernem faina impreuna cu praful de copt, adaugam sarea si zaharul si amestecam cu o furculita ingredientele. Separat, mixam bine ouale impreuna cu laptele si untul topit, apoi le adaugam in castron peste ingredientele uscate si amestecam frumos cu telul in forma de para, apoi adaugam nuca de cocos si coaja de lamiie rasa, continuind sa amestecam tot cu instrumentul manual...Rasturnam compozitia in tava rotunda tapetata cu hirtie (puteti sa ungeti cu unt si tapetati cu faina) si bagam in cuptorul preincalzit la 180 de grade, circa 35-40 de minute, faceti proba cu scobitoarea.