O prajitura frageda si delicioasa, cu care particip la provocarea lunii noiembrie "Dulce Romanie", gazduita de Alexandrina
Ingredientele necesare:
- 230 g faina de griu
- 175 g zahar de trestie
- 250 g ricotta
- 3 oua mari
- 16 g praf de copt
- 75 g miez de nuca
- 2 mere
- un praf de sare
- 2 linguri Grand Marnier (lichior)
- o lamiie
Zbatem bine ouale impreuna cu zaharul, pina vedem ca acesta din urma s-a topit. Adaugam cite o lingura de ricotta mixind incontinuu, iar cind am terminat de incorporat toata ricotta, adaugam cite o lingura de faina, cernuta in prealabil impreuna cu praful de copt, adaugam sarea si lichiorul.
Preincalzim cuptorul la 180 de grade, iar intre timp curatim si taiem felii cele doua mere, le stropim cu sucul de lamiie sa nu se innegreasca. Jumatate din cantitatea de nuci o rupem bucatele si o adaugam peste compozitie, adaugam cca trei sferturi dintr-un mar taiat cuburele. Rasturnam compozitia intr-o tava rotunda cu diametrul de cca 26 cm, tapetata cu o foaie de copt, punem deasupra merele si nuca, presaram deasupra o mina buna de zahar de trestie (puteti pune si zahar normal, dar acesta e mai sanatos) si bagam tava in cuptorul preincalzit (la 180 de grade), timp de 40 de minute.
Scoatem din cuptor, lasam la racit pe un gratartaiem si servim... hmmm, delicioasa...