vineri, 10 mai 2013

Pastele ortodox, in imagini


Intrucit e al doilea paste sarbatorit anul acesta, dupa cel catolic, nu am facut prea multe. Deh, incercam cumva sa stam la dieta, doar salata mincam in cursul saptaminii, iar duminica ne rasfatam, cica nu dauneaza kg... Oare ?! 
Am avut pe masa pascala outele din imagine, nu multe, doar doua de caciula...
* apoi aperitive: salata boeuf, ca e innebunita Isabella dupa ea si nu pot spune ca nu-i fac, macar la sarbatori, nu ?!



  • rosii umplute cu crema de philadephia, somon afumat, marar si lamiie pe pat de feliute de salamior


si aici alaturi de masline, rosii uscate si vinete conservate in ulei


Initial am vrut sa fac paste in casa cu minuta mea, dar la sfirsit am renunta, le-am cumparat si le-am facut cu renumitul meu sos


Mielul la cuptor, alaturi de cartofi tot la cuptor (hmmm, ramin la parerea mea, ca pulpa de miel intreaga e mai sexy in farfurie), reteta e cea de la pastele catolic 


cozonac tigrat


biscuiti cu cacao (impuscati cu instrumentul din dotare)


la sfirsit, ne-am racorit cu o inghetata de mascarpone


iar a doua zi am servit la prinz doar gratar cu salata (in poza e doar o parte din gratarel, ca daca asteptam sa se termine tot, riscam sa pozez farfuria)
Va asigur insa, ca dupa friptura si gratar, am trecut din nou la... ta-na-na-nam... salata...





6 comentarii:

  1. Imi place tot, de la a la z! Salata boeuf imi place ca n-ai ornat-o excesiv si daca-i place fetii trebuia sa o faci, cum altfel? Si noua ne place la nebunie!
    Faina friptura, imi imaginez ce parfum a emanat!
    ps. am si eu o oala cu ragù pe foc si la fel folosesc si eu, jumate carne de porc, jumate de vita.
    Te pup!!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc, Any ! Eu cind fac ragu, ma rog, nu prea il pot numi asa, pentru ca e cu costine, nu cu carne macinata, fac o cantitate mai mare, apoi in cutiute de plastic la congelator, in caz de urgenta. Chiar si sosuletul doar cu rosii, il fac si-l congelez... Pupici !!!

    RăspundețiȘtergere
  3. Pe bune, ne-ai cam ofilit cu preparatele tale!
    Noi, ca de obicei, ciorba de miel cu leustean si bors de tarite, friptura la cuptor gatita cu orele, drob, oua, cozonac, da - o inventie cu umplutura de stafide trase in ciocolata si, bineinteles, nelipsita pasca cu stafide.
    Sa fim sanatosi, intelepti si fericiti.
    Cu drag.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Kyra, esti tu draguta... Nu am facut cite as fi vrut, ca dupa aia trebuia sa le si consumam. Dar o ciorbita de miel cu leustean si bors si o felie de pasca cu stafide, parca tot as fi mincat. Vin la tine, daca mai ai... Pupici !

      Ștergere
  4. Minunate imagini si bucate!! Pupici

    RăspundețiȘtergere

Acest blog nu permite comentariile anonime si necivilizate !

Va multumesc !