joi, 29 septembrie 2011

Prajitura cu nuca de cocos


Va las in compania unei felii delicioase de prajitura cu nuca de cocos si va invit sa admirati copacelul din gradina, fructe nu a facut vara asta "domnul sau doamna para", dar acum e nins cu floricele... cine stie, poate face fructe la iarna...


Ingrediente pentru o tava rotunda de cca 26 cm:
  • 360 g faina 
  • 200 g zahar pudra
  • 250 ml lapte
  • 150 g nuca de cocos 
  • 2 oua
  • 160 g unt topit
  • 16 g praf de copt
  • un praf de sare
  • coaja rasa de la o lamiie

  •  Intr-un castron cernem faina impreuna cu praful de copt, adaugam sarea si zaharul si amestecam cu o furculita ingredientele. Separat, mixam bine ouale impreuna cu laptele si untul topit, apoi le adaugam in castron peste ingredientele uscate si amestecam frumos cu telul in forma de para, apoi adaugam nuca de cocos si coaja de lamiie rasa, continuind sa amestecam tot cu instrumentul manual...Rasturnam compozitia in tava rotunda tapetata cu hirtie (puteti sa ungeti cu unt si tapetati cu faina) si bagam in cuptorul preincalzit la 180 de grade, circa 35-40 de minute, faceti proba cu scobitoarea.  
Scoatem din cuptor, lasam la racit, presaram zahar pudra deasupra, taiem felii si punem topping de "ciucalata", ca sa dea gust bun si sa arate bine in poza. E o prajitura delicioasa si foarte, foarte frageda. Pofta buna !

30 de comentarii:

  1. Ce la apucat oare,a schimbat fusul!Dar tot e bine ca ai la iarna!Imi place cum arata prajitura ta si cum nuca de cocos o ador cred ca mi-ar place daca mi-ai trimite o feliuta:)

    RăspundețiȘtergere
  2. Eu astazi am o durere cumplita de cap,asa ca vin la tine si ma servesc,nu pot sa fac nimic.Pupicei!

    RăspundețiȘtergere
  3. Si eu ma inscriu la o portie de prajiturica...arata supeer! Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  4. Imi place cocosul, deci vin si eu. Prajitura ai, gradina cu pomi infloriti!.. ai, ce sa mai vreau. Pup!

    RăspundețiȘtergere
  5. nuca de cocos e preferata mea!!!!!! ... prajitura arata super , deja mi-e o pofta..... cat despre pomisori si la noi au inflorit in gradina :) ...

    RăspundețiȘtergere
  6. ce bine arata prajitura.....Cat despre pomisor, e foarte tare faza! Eu nu am mai vazut pomi infloriti tomna, dar cu caldurile astea nu ma mir....Pup

    RăspundețiȘtergere
  7. Teo, a schimbat anotimpul pentru ca venit tirziu "doamna vara cu caldurica"... Iesi la balcon ca vine feliuta de praji... Pupici !

    RăspundețiȘtergere
  8. DiaMar, pupici sa-ti treaca durerea de cap. O fi de la schimbarea de vreme, de la toamna...

    RăspundețiȘtergere
  9. Danutza, daca-ti place nuca de cocos, te servesc cu placere... Pupici !!!

    RăspundețiȘtergere
  10. Sara, te astept... servim in gradina, ca am si caldura din aia puternica de vara... Pupici !!!

    RăspundețiȘtergere
  11. Catkitchen, noi spuneam acasa, ca daca infloresc copacii a doua oara, va fi o toamna lunga si frumoasa... Speram ... Pupici !

    RăspundețiȘtergere
  12. Alinutzika, eu mai vazusem salcimi ca infloreau, dar peri pina acum nu am vazut... Pupici si te astept la o feliuta dulce !!!

    RăspundețiȘtergere
  13. si eu am vazut salcami, dar peri inca nu.. Sa ne zici ce s-a intamplat pana la urma cu ele ;) Cat despre praji.. buna rau mai ales ca are nuca de cocos! pupici

    RăspundețiȘtergere
  14. Antonina, va spun neaparat... deocamdata e cald, dar probabil cind va da frigul vor cadea... Pupici si... te invit la o feliuta, tocmai ma delectez in fata calculatorului cu una... Pupici !!!

    RăspundețiȘtergere
  15. Ma intreb daca pentru mine a mai ramas ceva.
    Pup si seara buna!

    RăspundețiȘtergere
  16. Maria, raspund cam tirziu, dar... nu mai e... Pupici si o saptamina minunata !

    RăspundețiȘtergere
  17. Si la noi se spunea ca daca infloresc pomii toamna,atunci va fi lunga si frumoasa,macar de-ar fi asa...caci nu mi-e dor de frig si sa aprind scaldamento,anul trecut am dat drumul la caldura din 13 oct si pana la jumatatea lui aprilie.....au venit facturile foarte piparate.Si apoi,eu vreau sa mai stau afara chiar daca n-am pomi infloriti,iubesc sa stau la masa afara,sa citesc.sa fac sudoku....apropo ieri cu musafirii,de la agriturism am venit la noi acasa si ....am continuat la masa afara,ce frumos a fost!Deci,traiasca toamna lungaaaaaa
    Te pup si-ti urez o saptamana minunata!!!

    RăspundețiȘtergere
  18. am ajuns cam tarziu ca am fost foarte ocupata cu mutatul dar sper ca mai ai si pentru mine din prajiturica aceasta delicioasa,nu?pupici

    RăspundețiȘtergere
  19. Petronela, la noi deja au spus ca de miine se va raci, asa ca astazi am spalat un covor si daca am noroc mai rezolv unul miine dimineata... De la 30 si ceva de grade, vor fi 21... deja imi imaginez ca o sa fie frig... brrr... Pupici si o saptamina frumoasa !

    RăspundețiȘtergere
  20. Sarah, sa va fie de bine mutatul... Acum astept poze sa vad cum e... Pupici !!!

    RăspundețiȘtergere
  21. Imi place , ai talent omule!Prin asta ti-ai mai castigat un cititor, bafta si la cat mai multe articole!

    RăspundețiȘtergere
  22. Multumesc de vizita, Dragos ! Sper sa nu te dezamagesc si sa prezint retete pe gustul tuturor cititorilor... Multumesc si o seara placuta !

    RăspundețiȘtergere
  23. Ce bine arata! Cred ca e delicioasa!

    RăspundețiȘtergere
  24. Multumesc, Lavinia ! A fost delicioasa, iar acum ca mi-ai adus aminte mi s-a facut pofta din nou de o prajiturica pufoasa... Multumesc de vizita !

    RăspundețiȘtergere

Acest blog nu permite comentariile anonime si necivilizate !

Va multumesc !