marți, 28 ianuarie 2014

Pennette cu naut si kaiser/Pennette con ceci e pancetta affumicata


La ricetta in italiano si trova in basso

Daca jumatatea mea e italiana, iar copilul jumi-juma... m-am italianizat si eu, da... asta de vreo zece ani incoace.
Ati mincat vreodata paste cu naut ? Ca sa recunosc, eu pina m-am maritat, nici naut nu am mincat...
Reteta de astazi, contine:

  • 300 g pennette
  • doua polonice de naut
  • kaiser 
  • un catel de usturoi
  • trei linguri ulei EVO
  • sare
  • parmezan ras
Ingredientele sint cam ochiometric. Am avut naut pus la inmuiat cu o seara inainte, kaiserul (pancetta affumicata) nu lipseste niciodata din casa mea, asa ca am pus de-o mincare consistenta si sanatoasa, asta daca omitem kaiserul... 
In tigaia de prajit, am pus catelul de usturoi dezpielitat dar intreg impreuna cu uleiul si kaiserul taiat cuburele, iar cind cesta din urma s-a colorat frumos si a parfumat bucatarioara si mai frumos, eliminam usturoiul si adaugam doua polonice pline cu naut si apa in care au fiert si lasam pe foc pina se evapora apa, dar trebuie sa ramina un pic de sosulet.
Separat fierbem pastele al dente, le scurgem de apa si punem pastele in tigaia de prajit. Presaram mult parmezan ras, amestecam bine si servim pastele calde. 
Daca dorim, putem presara din nou parmezan ras, cind acestea sint in farfurie...
Pofta mare sa aveti !

Cu aceasta reteta particip la provocarea lunii ianuarie 2014 Dulce Romanie, gazduita in aceasta luna de Corina si al ei blog "Pofta vine gatind !"


PENNETTE CON CECI E PANCETTA AFFUMICATA

Come molti di voi sapete già, mio marito e italiano, la bambina italiano-rumena, e cosi via sono diventata anche io italiana, almeno in cucina. 
Oggi ho preparato per noi e condivido con voi, un bel piatto di pennette coi ceci e pancetta affumicata. Che profumo, che gusto...
Abbiamo bisogno per cucinarlo di:
  • 300 gr pennette
  • due mestoli di ceci
  • pancetta affumicata
  • un spiccio d'aglio
  • 3 cucchiai di olio EVO
  • sale
  • parmigiano grattugiato
Non ho misurato gli ingredienti, ho scritto cosa ho messo io. Avevo già messo in ammollo i ceci, perché preferisco questi secchi non quelli nella scatola, e come nel mio frigorifero non manca mai la pancetta affumicata, ho pensato di fare un bel piatto di mangiare, consistente e diciamo sano (si pensiamo che non che anche la pancetta)...
Nella padella rosoliamo un po l'aglio insieme alla pancetta affumicata tagliata a cubetti, poi quando la pancetta prende un bel colore, togliamo l'aglio, mettiamo due mestoli di ceci con l'acqua di cottura, e lasciamo sul fuoco finché remane nella padella soltanto un po sughetto. 
Nella pentola con l'acqua bollente e salata, mettiamo la pasta e quando e al dente, la scoliamo e  la mettiamo nella padella con i ceci e tanta parmigiana grattugata. Mescolare rapidamente, mettiamo nei piatti e si vogliamo possiamo mettere ancora un po di parmigiano grattugiato.
Portate in tavola e servite caldo... buonissimissimo...
Buon appetito !

3 comentarii:

  1. Oare daca dispar pastele , ce vor face italienii ? glumesc ...
    Daca va place combinatia , e f bine ... mie nu-mi plac nici pastele si naut n-am mai consumat de cand ne oferea tovarasul secretar general , in cafeaua aia mizerabila :))

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  2. Dia, daca dispar le reinventeaza, hi, hi... Mie imi plac amindoua, iar naut am inceput sa maninc dupa ce m-am maritat, nu am mincat niciodata pe timpul tovarasului... Te cred, ca daca erai servita cu forta, acum nu-ti mai vine sa maninci. Pupici si multumesc de vizita !

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  3. Grazie mille per la visita, Francesca ! Di sicuro mi piacerebe che anche io sono al corrente con le notizie del tuo blog !

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