joi, 25 septembrie 2014

Friptura de iepure/Arrosto di coniglio


La ricetta in italiano si trova in basso

Buna tare carnita de iepuras, e adevarat ca pe Isabella am pacalit-o spunindu-i ca e carne de pui...

Ingrediente necesare:
  • un iepure
  • 2 frunze de dafin
  • rozmarin
  • o lingura de caperi
  • 1/2 pahar de vin
  • un catel de usturoi
  • 2 hamsii conservati in ulei
  • supa vegetala
  • 2 linguri de otet de vin alb
  • 50 ml ulei de masline
  • sare 
Taiem in bucati iepurele, il spalam sub jetul de apa si-l stergem de apa cu servetele. 
Taiem marunt usturoiul, rozmarinul (sau puteti pune cimbru), frunzele de dafin si caperii si punem tot intr-un vas incapator in care am pus uleiul. Adaugam si hamsii, prajim foarte putin, apoi adaugam bucatile de carne si le rumenim pe toate partile, dam focul la mic, punem sare, adaugam vinul si otetul, acoperim cu capac si lasam pe aragaz circa 55 de minute. Nu uitam sa intoarcem carnea din cind in cind, iar in momentul respectiv, mai adaugam cite un pic de supa vegetala. 
Cind iepurasul e gata, il asezam pe farfurie, punem sosul lasat de carne si servim alaturi de cartofi la cuptor sau prajiti cum am facut eu. 
Pofta mare ! 


ARROSTO DI CONIGLIO

Ingredienti:
  • un coniglio
  • 2 foglie di alloro
  • rosmarino
  • 1 cucchiaio di capperi
  • 1/2 bicchiere di vino
  • uno spicchio d'aglio
  • 2 filetti di acciughe sott'olio
  • brodo vegetale
  • 2 cucchiai di aceto di vino bianco
  • 50 ml di olio extravergine di oliva
  • sale
Tagliate il coniglio a pezzi oppure chiedete al vostro macellaio di tagliarlo. Lavate la carne sotto l'acqua corrente e asciugatela con carta da cucina. 
Preparate un trito molto fine di aglio, rosmarino, alloro e capperi e mettete tutto in una casseruola con l'olio. Aggiungete anche i filetti di acciughe, rosolate un po'. Dopo qualche minuto unite i pezzi di coniglio e fateli rosolare a fiamma vivace. Quando la carne avrà preso colore aggiustate di sale, abbasate la fiamma e bagnatelo con il vino e l'aceto. 
Lasciate cuocere la carne per circa 55 minuti coprendo la pentola, girando di tanto in tanto e bagnando con del brodo, per non asciugarsi troppo.
Quando il coniglio sarà pronto, mettete su un piatto, sopra la carne ponete anche il sughetto e servite come contorno, con delle patate al forno oppure come nel mio caso, con delle patate fritte.
Buon appetito !

10 comentarii:

  1. Ce frumos ai pregatit toate ingredientele si ce bine arata iepurasul!! Noua ne place foarte mult carnea de iepure, gatit in orice fel.
    Ce a zis Isabella? I-a placut?
    ps. zi-mi si mie cum se taie uleiul :)))! Sa nu zici ca nu citesc retetele, da? Te pup draga mea.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc, Any ! Iti povestesc alta data cum se taie uleiul, acum fug sa corectez , hi, hi... Isabella a papat tot, fara comentarii. Pupici !

      Ștergere
  2. Ti-ai pus palaria intr-o parte si ai fost la vinatoare? :D
    Bietul conilachi cum se mai asorteaza el cu tigaia!
    Desigur, o mincare boiereasca!
    :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Kyra, dupa ce scrisesem mai sus ca se taie marunt uleiul (asta in loc de usturoi), m-ai mai trimis si tu sa caut tigaia, sa vad daca se asorteaza iepurila... Palarie am de soare, nu de vinatoare, dar fara palarie, l-am vinat din prima pravalie. Pupici !

      Ștergere
    2. N-am intentionat sa te necajesc!
      N-am gatit niciodata iepure pentru ca ma mustra gindul, de unde si apelativul "bietul conilachi".
      PS Nu ca de godac nu ar trebui sa ne fie mila!

      Ștergere
    3. Stai linistita, ca nu m-ai necajit ... :D Mi-e mila si de godac si de puiut si de urechila, dar ce sa fac, nu sint vegetariana, inca...

      Ștergere
  3. mai aggiunto le acciughe..è da provare!!
    baci

    RăspundețiȘtergere

Acest blog nu permite comentariile anonime si necivilizate !

Va multumesc !