marți, 1 septembrie 2009

Bruschette cu ardei si brinza afumata/Bruschette con peperoni e scamorza

Reteta din revista "Un mese in cucina"
timp de preparare 25 de minute


Ingrediente pentru 4 persoane:
  • un ardei galben si unul rosu (circa 300 g amindoi)
  • 200 g de piine
  • 120 g de brinza afumata (gen cascaval)
  • 2 linguri ulei de masline extravergin
  • sare
  • frunze de busuioc
* spalam ardeii, ii stergem bine de apa, ii taiem in doua, eliminam semintele si suvitele albe din interior si le taiem bucatele
* incalzim cele doua linguri de ulei intr-o tigaie de prajit antiaderenta si adaugam ardeii (eu am avut doar galbeni, dar cu un ardel rosu arata mai frumoasa prezentarea), prajim repejor la foc mare
* adaugam un pic de sare, micsoram flacara aragazului, amestecam din cind in cind si acoperim cu un capac. Lasam ardeii la foc mic, circa 10 minute.
Cam asa aratau ardeii cind am inchis aragazul.
* taiem brinza feliute subtiri, spalam frunzele de busuioc si le stergem
* taiem felii piinea si asezam feliile in tava de la aragaz, asezam deasupra ardeii prajiti
si cite o felie de brinza
* bagam tava in cuptorul preincalzit (la 225° am incalzit eu) pentru 5 minute, ca sa se coloreze un pic si piinea. Decoram cu busuioc (mi-a ascuns Isabella busuiocul si am uitat de el) si servim bruschettele calde.
BRUSCHETTE CON PEPERONI E SCAMORZA
ingredienti per 4
  • un peperone giallo e uno rosso (300 g circa in tutto) (ho avuto soltanto peperone giallo)
  • 200 g di pane casereccio a filone
  • 120 g di scamorza affumicata (io ho messo provola)
  • 2 cucchiai di olio extravergine d'oliva
  • sale
  • foglie di basilico
* pulite e lavate i peperoni, asciugateli, tagliateli ed eliminate i semi e le costole bianche interne. Tagliateli a pezzettini;
* scaldate i due cucchiai d'olio in una larga padella possibilmente antiaderente quindi unitevi ipezzetti di peperone e fateli saltare a fiamma vivace;
* insaporite i peperoni con un pizzico di sale, abbassate la fiamma, mescolate e copriteli con il coperchio. Fate cuocere per una decina di minuti;
* nel frattempo tagliate la scamorza a fettine sottili e lavate le foglie di basilico. Asciugatele delicatamente con carta da cucina;
* tagliate a fete il pane casereccio e disponetele quindi su una teglia da forno, copritele con i peperoni cotti e poi con una fettina di scamorza affumicata;
* guarnite con del basilico (ho dimenticato) e, al momento di servire, passate in forno caldo per 5 minuti, in modo che anche il pane si tosti leggermente.

4 comentarii:

  1. m-ai dat gata cu bruschetele tale...deja le simt aroma de fum...o seara buna,te pup!

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  2. Pupici si tie, intr-adevar aveau un parfum special de la brinzica afumata, yamiii...

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  3. Premiu nou pentru tineeeee! Te pup pe tine si pe frumoasa ta cea mica!

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  4. Multumesc mult Laura, vin acusica sa ridic premiul. Pupici !

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