vineri, 11 iunie 2010

Tartellette





Tartellette sau mini tarte cu crema pasticcera (crema de vanilie) si fructe de padure.
Ingrediente pentru aluatul de tarte:
  • 250 g faina
  • 75 g zahar
  • 90 g unt la temperatura camerei
  • 2 galbenusuri
  • 1 pachetel de zahar vanilat
  • un picut de sare
  • 3 linguri de apa rece
Umplutura:
  • crema de vanilie
Decor:
  • fructe de padure
(pot fi inlocuite cu cirese sau cu alte fructe micute)

Preparam intii aluatul pentru tarte. Zbatem cu mixerul, robotul cu ce avem ... zaharul cu galbenusurile (se poate folosi si zahar pudra) pina vedem ca s-a topit zaharul. Adaugam untul bucatele, al meu era moale, moale... deh, se vede ca a venit caldura...
Incorporam bine si untul, apoi adaugam faina cernuta impreuna, apoi zaharul vanilat si sarea, iar la sfirsit adaugam si apa rece, poate fi si de la frigider.
Mixam bine ingredientele si vom obtine un aluat cam nisipos.
Rasturnam aluatul pe masa de lucru si il framintam cu miinile, pina vom obtine un aluat omogen si neted.
Dam forma de mingiuta aluatului, il invelim cu pelicula transparenta (poate fi si o punga de naylon ) si-l lasam in frigider timp de 30 de minute.
Preparam crema pasticcera , reteta si modul de preparare o gasiti aici, iar daca va grabiti, puteti folosi crema din comert.
Scoatem aluatul de la frigider si-l intindem pe masa de lucru, pina vom obtine o foaie destul de subtire, din care taiem cerculete cu un pahar. Si aici vom aveam un pic de lucru, pentru ca aluatul trebuie sa-l luam cu o lopatica de pe masa, altfel riscam sa se rupa. Daca avem forme de silicon punem cerculetele in ele, daca nu, in forme unse cu unt si tapetate cu faina. Eu am avut formele cam mari si m-am chinuit cu aluatul, daca le-as fi facut cit formele, ar fi iesit niste tarte imense. Intepam cu o furculita fundul mini tartelor, asezam deasupra o foita de hirtie de copt, iar deasupra punem fasole uscate, daca nu fiecare pune ce are... (glumesc)...
Bagam tava in cuptorul preincalzit la 170 de grade pentru circa 15 minute sau pina vedeti ca s-au rumenit putin. Dupa 10 minute, eu am luat hirtiutele cu fasole si am lasat la rumenit.
Le lasam la racit (eu le-am facut cu o zi inainte), apoi le umplem cu crema pasticcera si decoram cu fructe de padure.

12 comentarii:

  1. Frumoase, frumoase, ca la cofetarie... dar sigur sant si gustoase.
    Sa ai un sfarsit de saptamana fericit.
    Te pup.

    RăspundețiȘtergere
  2. Vai ce bunatate de terte...:P...mi le scriu...:D...iti urez noapte buna si iti fac complimente...:D

    RăspundețiȘtergere
  3. Arata super Danutza!!!
    Salivez langa monitor,:))...felicitari..notata reteta!!!
    Va pup dulce!!!
    Cu drag,
    Mirela

    RăspundețiȘtergere
  4. aha,deci iar ai dulcegarit ceva!ceva taaaaare delicios!

    RăspundețiȘtergere
  5. Pana aici simt mirosul de vanilie...delicioase!

    RăspundețiȘtergere
  6. Mamma mia Daniela...quante cose buone mi sono persa...purtroppo ho poco tempo ultimamente..
    ma quando posso vengo sempre a trovarti!!
    bacini,Enza

    RăspundețiȘtergere
  7. Multumesc, Daniela ! Pupici si-o saptamina minunata !!!

    RăspundețiȘtergere
  8. Multumesc, Novelina ! Draguta ca de obicei... Pupici

    RăspundețiȘtergere
  9. Multumesc, Mirela ! Pupici tie si lui Robert !!!

    RăspundețiȘtergere
  10. Multumesc, Alison ! Mai dulcegaresc cite ceva, dar ma ascund... hi, hi... Pupici !

    RăspundețiȘtergere
  11. Multumesc, Liana ! Daca vii la mine, prepar pentru tine special... Pupici !

    RăspundețiȘtergere
  12. Grazie Enza, sei molto gentile. Anche io ho poco tempo, ufffa questo tempo che non basta mai... Un bacione !!!

    RăspundețiȘtergere

Acest blog nu permite comentariile anonime si necivilizate !

Va multumesc !