luni, 28 martie 2011

Choix à la creme


 Choix à la creme, in viziunea mea...

Avem nevoie de urmatoarele ingrediente pentru o tava plina, plina...
* 40 g unt
* 250 g apa
* 150 g faina
* un praf de sare
* 3 oua
crema pasticcera 
visine (congelate, decongelate si fierte cu zahar...)

Intr-o craticioara cintarim apa, adaugam untul taiat bucatele si punem la fiert. In momentul cind incepe sa fiarba, deci s-a topit untul... dam la o parte de pe foc, adaugam toata faina cernuta si amestecam repede cu o lingura de lemn. Punem din nou pe foc, de aceasta data la flacara mica... si amestecam incontinuu, pina compozitia se dezlipeste de pe peretii craticioarei. Lasam la racit si adaugam un ou, amestecam pina se incorporeaza bine. Procedam la fel si cu celelalte doua, le adaugam pe rind si amestecam bine.
Preincalzim cuptorul la 220 de grade, ungem cu unt tava de la cuptor (atentie daca puneti hirtie de copt, nu vor creste asa gogoselele nu vor creste prea mult) iar cu siringa pentru dulciuri  formam gogosele cu un diametru de cca 5 cm, facem cercurile (nu stiu cum sa le spun,... discuri), de doua ori, adica unul peste altul ca sa iasa frumoase. Bagam tava in cuptorul preincalzit la 220 de grade timp de 25 de minute- Vedeti cum arata, sint... perfecte si nu se vor lasa cind se vor raci.



Le lasam la racit, taiem capacelul de deasupra si din nou cu siringa pentru dulciuri,  le umplem cu crema pasticcera... 



cele originale se umplu cu crema/budinca de ciocolata, apoi cu frisca, se pune capacelul si se presara zahar praf. Eu am pus capacelul, am pus si deasupra din nou un pic de crema pasticcera, o visina ca sa dea culoare si am presarat zahar vanilat... Sint delicioase...


Inca o poza si dispar...
Va doresc o duminica minunata *

33 de comentarii:

  1. mmm, as vrea si eu una! Arata atat de bine...

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc, Gaby ! Te rog, serveste cu incredere...

    RăspundețiȘtergere
  3. Na,la deastea vin si eu,vezi ca sunt in avion,nu le manca toate,sa vin degeaba.Te pup si-ti doresc duminica frumoasa!!!

    RăspundețiȘtergere
  4. Multumesc, Alexandrina ! O duminica placuta sa ai !!!

    RăspundețiȘtergere
  5. Mirela, te astept... Nu le maninc, ca tin la silueta... Pupici si-o duminica placuta !!!

    RăspundețiȘtergere
  6. vai Daniela,sunt minunate,cum ai reusit sa le faci asa frumoase??complimente si pentru toate bunatatile postate mai jos,am pierdut o gramada zilele astea...lasa ca recuperez eu:)
    o duminica minunata va doresc!!

    RăspundețiȘtergere
  7. Ciao daniela ma che golosità questi bignè!

    RăspundețiȘtergere
  8. Nicole, am descoperit reteta perfecta, ca mai facusem dar se lasau dupa ce le scoteam din cuptor... Pupici si bine-ai revenit, ca te dadusem la disparute...

    RăspundețiȘtergere
  9. Buna, Daniela, gasesti la mine pe blog, aici: http://de-alebubulinei.blogspot.com/2011/03/premii-de-primavara.html, un premiu. Ti-l ofer cu drag!

    RăspundețiȘtergere
  10. Multumesc, Alexandrina ! Am sa te vizitez ca sa ridic premiul...

    RăspundețiȘtergere
  11. Ce frumoase le-ai facut! Si ce-as manca si eu. O tava mi-ar fi de ajuns. :)))

    RăspundețiȘtergere
  12. Pentru tine, fug acum in bucatarie si-ti pregatesc o tava...

    RăspundețiȘtergere
  13. Ha, ha... pai daca tot a spus ca vine si Mirela, vii si tu... nu-i normal sa ma sacrific pentru musafirele mele ?!...

    RăspundețiȘtergere
  14. Sint minunate si foarte fotogenice as manca si eu una dar...abia m-am ridicat de la masasi...sint prea plina acum,dar ma rezerv pentru miine!!!!Daca m-ai ramane vreouna...PUPICEI

    RăspundețiȘtergere
  15. Petronela, m-ai dat gata... inseamna ca au stat bine la pozat, nu... hi, hi... Te astept miine la cafea si te servesc, ca eu ma bag la dieta o tirica... Pupici !

    RăspundețiȘtergere
  16. Ciao Daniela, hanno un aspetto squisito e sai una mia amica me li ha fatti domenica scorsa, però lei ha messo la crema solo sopra, complimenti una presentazione golosissima, buona settimana, Alex

    RăspundețiȘtergere
  17. Alex, questi dolcetti se fanno nel mio paese, riempiti con crema al cioccolato e la panna... e sono buonissimi... Baci e buon inizio di settimana !

    RăspundețiȘtergere
  18. Am baut cafeaua si-ti multumesc de tratatie.A fost foaaaarte buna!!Daca iti face placere, te astept la mine pe blog,cu un mic premiu!!!!
    Iti doresc o saptamina usoara(pentru dieta)si placuta.Pupici!!!

    RăspundețiȘtergere
  19. Cu placere, Petronela !!! Multumesc pentru premiu... He, hei... deja mi-e foame... fug sa beau apa ca sa-mi treaca... Pupici !

    RăspundețiȘtergere
  20. Mulţam. Au fost bune. Nu te vizitez că nu am cum.

    Noa serbus şi să ai parte de o zi bună şi spornică.

    RăspundețiȘtergere
  21. Abbilbal, multumesc de vizita, chiar daca e doar virtuala ! Iti doresc o saptamina minunata !

    RăspundețiȘtergere
  22. Choix? poate choux!
    In rest...arata demential, trebuie sa le fac si eu intr-o zi.

    RăspundețiȘtergere
  23. Anonim, multumesc de vizita... desi mi_ar fi placut sa stiu cine esti... Daca erau choux, erau adevarate, dar cum pe internet sint scrise si choix si choux... am ales denumirea care mi-a placut, iar dupa cum am scris... sint in viziunea mea si sint... delicioase... O zi buna !!!

    RăspundețiȘtergere
  24. Daniela,esti bucatareasa sau cofetareasa de profesie sau amator cu mult talent?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Gheli, multumesc de vizita si de cuvintele frumoase... Nu sint de profesie nici bucatareasa, nici cofetareasa, doar incerc sa satisfac poftele familiei, adica sint amatoare... Pupici si o zi buna !

      Ștergere
    2. Au trecut 4 año aproape.Intamlpator azi am vazut raspunsul dvs .Am avut probleme cu sanatatea tatalui menú ,de accea am disparut. Multumesc pentru raspuns. Sunt mare admiratoare a retetelor dvs . Va urez sanatate si un an nou fericit.

      Ștergere
  25. tare mult imi plac! si ce frumos le-ai ornat!!!

    RăspundețiȘtergere

Acest blog nu permite comentariile anonime si necivilizate !

Va multumesc !