marți, 26 iulie 2011

Strudel cu vinete


Un deliciu de sezon... 
Ingrediente pentru un strudel lung cit tava, dar pe diagonala...!
  • un pachet aluat frantuzesc
  • 16 felii de vinete
  • 120 g prosciutto cotto
  • 150 g cascaval afumat (scamorza)
  • seminte de susan
  • citeva linguri cu lapte (sau un ou) pentru uns
Intii de toate, taiem vinetele (doua vinete mari sint suficiente) pe lungime si destul de grosute feliile, apoi pe tava pentru facut gratarel le prajim frumos pe ambele parti, apoi le lasam sa se raceasca bine, bine...
Separat taiem prosciutto felii subtirele, cascavalul il taiem felii mai groase (ca eu le-am taiat cam transparente...). 
Preincalzim cuptorul la 200 de grade si pregatim strudelul.
Intindem foaia de aluat frantuzesc, care in alternativa poate fi inlocuita cu aluat de ricotta, iar restul ingredientelor (vinete, prosciutto si cascaval) le impartim in doua parti egale. Pe mijlocul asezam feliile de prosciutto, apoi feliile de vinete urmate de felii de cascaval, acoperim din nou cu un rind de prosciutto, vinete si terminam cu cascavalul. Acum inchidem strudelul si crosetam cit putem de frumos si de bine (se vede ca le am cu cusutul, nu si cu crosetatul...
Ungem cu putin lapte sau cu un ou zbatut, presaram multe, multe seminte de susan (sau de care avem...), bagam tava in cuptorul preincalzit, timp de cca 25-30 de minute, sau pina strudelul capata culoare dorita. Mie imi place mai "bronzat", dar cred ca vreo 22 de minute ar fi sucifiente, ca sa nu se topeasca de tot cascavalul.
Scoatem din cuptor


lasam sa se raceasca un pic, taiem si servim caldut... merge si rece, dar caldut linga o bere rece, e ideal...
Priviti bine felia de strudel, inchideti ochii si o savurati... hmmm, buna, buna...

18 comentarii:

  1. Gand in gandg... si eu acum la cina am tot un foietaj. il voi posta curand. Mi-e imi place mult toate retetele cu foi sau aluat fraged. La tine arata minunat. Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  2. reteta asta este o bomba!!!abia astept sa o incerc.pupicei

    RăspundețiȘtergere
  3. Ce sadica esti!"priviti felia,inchideti ochii si savurati"...fara o invitatie,fara o pofta buna...egoisto am inteles,vrei s-o mananci pe toata numai tu iar noi sa ramanem cu visatul....
    Lasand gluma la o parte,mi se pare minunata!!!iar placinta cu vinete n-am mancat niciodata si cand vad crusta aia rumenita imi lasa gura apa!!!
    Pupici si o seara minunata!!!

    RăspundețiȘtergere
  4. Arata bine si e interesant!Nu am facut pana acum dar daca e vanata nu poate sa fie dcat delicios!

    RăspundețiȘtergere
  5. @ Sara si eu sint innebunita dupa foietaj... Abia astept sa vad reteta... Pofta mare !
    @ Sarah, adevarata bomba... daca maninci doua felii, nu-ti mai trebuie altceva... Pupici !
    @ Petronela, citeodata mai sint si sadicuta... Dar pofteste draga mea, te servesc cu placere... Pupici !!!
    @ Multumesc, Haplea ! O seara buna !
    @ Teo, e delicioasa pentru ca vinetele sint facute pe gratar, nu au ulei deloc... Multumesc de vizita !!!

    RăspundețiȘtergere
  6. Damiela,asta e super,arata bine si are tot ce trebue sa-l iei la picnic,sigur voi incerca,multumesc pentru postare

    RăspundețiȘtergere
  7. interesanta reteta aceasta,dar sigur e bun !

    RăspundețiȘtergere
  8. Nici eu n-am mai mancat placinta cu vinete, dar cred ca e un deliciu si trebuie incercata. Se retine!

    RăspundețiȘtergere
  9. @ Buna ideea, Ina ! O faci pentru picnic, dar nu-ti mai trebuie nimic, doar ceva de baut, dupa... Pupici !!!
    @ Multumesc, Mimmi ! A fost buna, ca nu mai e...
    @ Livia, nici eu nu mincasem pina acum, dar trebuia sa fac ceva cu vinetele din gradina, asa ca reteta a trecut cu brio testul...

    RăspundețiȘtergere
  10. asta este 'para mi' cu vanata ;) Asa-mi place reteta.. aluat de la frantuzi cumparat!! bine ca nu ma pui sa-l fac ca vedeam niste negru ;)) Arata minunat!! pupici

    RăspundețiȘtergere
  11. Antonina, hai ca tu esti fata harnica si sigur faci aluatul in casa... si mai stiu ca-ti place vinata... (emoticon cu ala cu limba-ntre dinti... Pupici !!!

    RăspundețiȘtergere
  12. Daniela ,ce "productie"e reteta asta?Italiana?

    RăspundețiȘtergere
  13. Teo, italiana ca de altfel si ingredientele... Jumatatea mea e italiana, de asta majoritatea retetelor sint de origine italiana...

    RăspundețiȘtergere
  14. Ce bine arata! Si cum este si sezonul vinetelor chiar ca e de incercat!:)

    RăspundețiȘtergere
  15. Multumesc, Boabe de Cafea ! E delicioasa si daca maninci o feliuta alaturi de o rosie taiata, nu-ti mai trebuie nimic...

    RăspundețiȘtergere
  16. Arata fantastic!O idee minunata!

    RăspundețiȘtergere

Acest blog nu permite comentariile anonime si necivilizate !

Va multumesc !