Dupa atitea dulciuri, parca ar fi cazul sa postez si ceva mincarica, nu ?!
Ingrediente:
- 2 pulpe mari (4 pulpe micute)
- sucul de la o portocala
- sucul de la o jumatate de lamiie
- un cubulet knorr
- rozmarin
- 4 catei de usturoi
- piper negru macinat
- seminte de chimen
- fulgi de unt
Intii de toate, am spalat si taiat in doua pulpele pentru ca erau enorme. Am bagat pe sub pielita, usturoiul curatat si spalat si le-am asezat intr-o tava yena. Sub fiecare bucata de pulpa am pus cite o ramurica de rozmarin, apoi am stropit bucatile de carne cu sucul de lamiie si de portocala.
Am adaugat in tava un cubulet de knorr, asa intreg cum era, am presarat peste carne un pic de piper macinat, punem si seminte de chimen, cite vrem... apoi punem fulgi de unt, adica taiem bucatele foarte subtiri de unt...
Acoperim cu foaie de aluminiu, apoi introducem tava in cuptorul preincalzit la 200 de grade. Eu am lasat cca o ora, ultima jumatate de ora fara foaia de aluminiu. Depinde foarte mult de marimea pulpelor...
Am servit alaturi de cartofi prajiti si un pahar cu vin negru.
Pofta buna sa aveti !
Tine cont ca sunt prima,clar.Hai, treci si pune-mi masa,repede,2 pulpe aromate.please!:))
RăspundețiȘtergereUrmatoarele pulpe le fac si eu asa!:)
Adina, noi am mincat doua pulpe toata familia, prea mari pentru noi... Adjudecat... am pregatit repejor masa pentru tine. Pupici !!!
ȘtergereHummmmm...je ne sait pas pour toi, mais pour moi je mangerais de suite, ton poulet est superbe!
RăspundețiȘtergereBisous
J'ai aussi manger plus, mais seulement que mon mari aime pôle viande ! Bisous !
Ștergerearata tare bine si cred ca e delicios!
RăspundețiȘtergerenu ma primesti si pe mine in blogrollul tau? eu o voi face cu mare drag, daca esti si tu de acord!
linkul meu e acesta: http://adniasblog.blogspot.ro
multumesc si-ti doresc o seara frumoasa!
Sigur Dia Daria, cu mare placere te trec in listuta... Pupici si o seara minunata sa ai !
ȘtergereExcelenta reteta,eu faceam cu lamaie,o sa postezs reteta pe blog,sa vad cand o fac.. O sa incerc si cu portocala si chimen .BIG LIKE!!!
RăspundețiȘtergereMultumesc, Gina ! Poti pune si suc de grepfruit... Pupici !!!
ȘtergereSi mie imi place friptura cu suc de citrice! Si chimenul e o nebunie!
RăspundețiȘtergereAi dreptate, Teo ! Nebunie curata, de deliciu nu mai zic nimic... Pupici !
ȘtergereHmmm, ce ma ambitionezi!
RăspundețiȘtergereLe pun pe lista si cu prima ocazie intii le portocalesc si pe urma le dau cu lamiie.
Vad eu ce fata va face asistenta consumatoare!
Kyra, sigur asistenta va fi incintata, cind va consuma produsul final... Pupici !!!
Ștergereum blog excelente,adoravel!
RăspundețiȘtergerebjs
Grazie, Silvia per la visita e per i complimenti ! Baci !
ȘtergereUn deliciu, un rasfat...vin la masa, si ar fi bine sa mai ai ca mi-e foame rau :D
RăspundețiȘtergereNtz, ntz... nu mai e, dar pentru prieteni, oricind intru in bucatarie si pregatesc... Pupici !
ȘtergereFoarte aromate pulpele! Trebuie sa incerc si eu cu suc de portocale, mi-ai facut pofta!
RăspundețiȘtergereDaca-ti plac citricele, sigur iti va placea pulpita pregatita asa... Pupici !
ȘtergereArata Minunat! Deliciu❤yum
RăspundețiȘtergereMultumesc, Paradis ! Pupici !
ȘtergereCe aromate si ce bune trebuie sa fie. O sa incerc si eu reteta.
RăspundețiȘtergereMultumesc de vizita ! Sper sa incerci reteta si sa fii multumita de rezultat !
ȘtergereMmm, ce arome!! Am facut si eu pui cu lamaie si l-am mancat singura, baietii mei au zis ca prefera porcu' :P Deci, pastreaza-mi o portie ;-) puup
RăspundețiȘtergereLiana, eu familionul mi l-am scolit bine... ce le pun in farfurie trebuie sa manince, desi si al meu barbat prefera carnea de porc si nu cea de pui... Pupici si tura viitoare cind faci pui cu lamiie, striga ca vin la tine sa te ajut.
ȘtergereArata tare bine!Imi place tare mult aroma de portocala si lamaie la carnea de pui!
RăspundețiȘtergereEu am observat ca fripturile in combinatie cu sucurile de fructe sau cu fructe proaspete sau uscate, sint un deliciu... Asa ca, cind am ocazia mai prestez cite una.
ȘtergereFoarte bune si imbietoare pulpitele astea cu aroma de citrice!
RăspundețiȘtergereMultumesc de vizita si complimente, Alina !
ȘtergereCiao Daniela...che buon pollo croccante hai preparato!!
RăspundețiȘtergerebaci
Grazie, Enza ! Un bacione !
Ștergerearata tare bine!!! sunt pe gustul meu!!!
RăspundețiȘtergereMultumesc, Stefy de complimente si de vizita !
ȘtergereCe arome minunate!!
RăspundețiȘtergereO primavara frumoasa iti doresc! Pupici :*
Multumesc, Danutza ! O primavara minunata sa ai si tu !
Ștergere