joi, 28 aprilie 2011

Lasagna 2011

Am mai postat reteta de lasagna, doar ca de data aceasta am facut eu foile de aluat. Ingrediente pentru 250 de aluat: 
  • 200 g faina 00
  • 2 oua
  • un picut de sare
Cernem intii faina (eu in vasul de la cintar), iar in centru punem ouale si sarea.
Cu o furculita zbatem ouale amestecind din cind in cind cu faina de pe margini. Cind ouale s-au amestecat bine, rasturnam aluatul pe masa de lucru si-l framintam cu minutele proprii si personale, timp de circa 15-20 de minute. Tragem de aluat si-l impaturim (nu stiu daca am explicat bine), apoi il framintam cu pumnii. Vom obtine un aluat tarisor dar omogen, iar cind vedem ca incepe sa faca bule de aer de la framintat, ii dam forma de mingiuta pe care o invelim intr-un prosop sau in pelicula transparenta si-l lasam la odihnit timp de jumatate de ora. 
Infainam masa de lucru cu putina faina, intindem aluatul cu sucitorul cit mai subtire (eu cu aparatul pentru lasagna), il taiem fisii egale si lungi cit tava in care vom face lasagna iar fisiile le punem pe un prosop pe care am presarat putina faina.


Cum asamblam lasagna, reteta o gasiti aici, doar ca de aceasta data nu am facut ragu ci cu suc de rosii ca in aceasta reteta


Dam tava la cuptor (preincalzit la 180 de grade) si lasam timp de 25 de minute si servim calduta lasagna, altfel riscam sa degustam repede vinul sau apa.

11 comentarii:

  1. Yummmmi...ce pofta imi esteee! Arata super bine!!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Bravo,bravo harnicuto!Eu intotdeauna cumpar foile cit si canelonii...rusine mie!!!
    Pe curand si pupicei!

    RăspundețiȘtergere
  3. troppo forte!!brava,brava complimente!!sa faci tu si foaia in casa...spune-mi adevarul sunt la fel de bune ca si cele cumparate dar prospete?sau mai bune?pupici!!as incerca si eu...

    RăspundețiȘtergere
  4. Yummy, delicios!
    Felicitari pentru foile de lasagna!

    RăspundețiȘtergere
  5. Multumesc, Danutza ! Te-as servi, dar nu mai e... Pupici !!!

    RăspundețiȘtergere
  6. Petronela, lasa nu te rusina, ca si eu cind am putin timp cumpar, dar am promis sa-mi cumpar un aparat adevarat de facut paste si sa nu mai cumpar de nici un fel. Pupici !

    RăspundețiȘtergere
  7. Nicole, eu zic ca sint mai bune si mai sanatoase decit cele din comert si sint si usor de facut, doar framintatul dureaza un pic, iar daca ai aparat de facut foile, chiar ca se merita sa le faci acasa. Pupici !!!

    RăspundețiȘtergere
  8. Brava,Brava,Bravaaa...buonissimaaa!!
    bacione
    Enza

    RăspundețiȘtergere

Acest blog nu permite comentariile anonime si necivilizate !

Va multumesc !