joi, 26 noiembrie 2009

Pilaf de orez cu mazare/Risotto con piselli

ricetta in italiano si trova in basso
Pilaful de orez cu mazare... sau mincarica vegetariana..., papita ideala pentru copii, mincare pentru zilele de post, asta daca renuntam la parmezan...
O reteta usor de facut, de aceea am sarit peste fotografiile pas cu pas.

Ingrediente pentru patru persoane:
  • 250 de orez
  • un pliculet de sofran/safran
  • 300 g mazare
  • o lingura de patrunjel taiat marunt
  • un litru de supa vegetala
  • 1/2 ceapa
  • 4 linguri de ulei
  • parmezan (optional)
  • piper (optional)
Intr-un vas antiaderent infierbintam uleiul si prajim foarte putin ceapa taiata marunt, dupa care adaugam mazarea. Amestecam bine si lasam sa prinda gust citeva secunde, adaugam un pic de supa (supa o facem dintr-un litru de apa, iar cind aceasta clocoteste, adaugam un cubulet de knorr vegetal) cit sa acoperim mazarea si lasam pret de citeva minute, sa fiarba un pic.
Spalam orezul si-l adaugam peste mazare, amestecind incontinuu, adaugam si praful de sofran si lasam la foc mijlociu sa fiarba orezul, adaugind din cind in cind supa, bineinteles avind grija sa amestecam, ca altfel orezul se lipeste de fundul vasului.
Cind orezul este aproape fiert, adaugam patrunjelul taiat marunt, piperam (optional), adaugam si parmezanul ras, punem capacul si cca un minut. Eu n-am pus parmezan, pentru ca era miercuri si am mincat pilaful ca in zi de post. Dar... domnisoara Isabella, si-a pus parmezan din abundenta si a mincat tot din farfuriuta.
Pofta mare !


Ingredienti per 4 persone:
250g di riso
1 bustina di zafferano
300g di piselli sgranati o surgelati
1 cucchiaio di prezzemolo tritato
1 litro di brodo vegetale
mezza cipolla
4 cucchiai di olio
Rosolate dolcemente la cipolla tritata nell’olio aggiungete i piselli. Miscelate e lasciate insaporire alcuni secondi, quindi bagnate con un po’ di brodo e fate stufare per alcuni minuti. Versate il riso mescolando di continuo, aggiungete lo zafferano e portatelo a cottura continuando a mescolare, bagnando di tanto in tanto col brodo. Alcuni minuti prima di ritirare il riso aggiungete il prezzemolo e parmigiano grattugiato.

Multumesc lui Alison ca a incercat reteta

4 comentarii:

  1. dar ce frumoasa impletire de culori in acest rissoto!cu siguranta il voi face si eu.ce-mi place cum suna sofran in italiana!
    dar cel mai mult imi place printesa ta ,belissima!

    RăspundețiȘtergere
  2. Si mie imi place, iar sofranul ii da culoarea galbena, dupa care sint innebunita. Multumesc de complimentele, la adresa printesei ! Pupici !

    RăspundețiȘtergere
  3. ce fetita superba!!! sa va traiasca si sa fie sanatoasa!

    RăspundețiȘtergere
  4. Saru'mina Ana, de complimente ! Pupici si o zi buna !

    RăspundețiȘtergere

Acest blog nu permite comentariile anonime si necivilizate !

Va multumesc !