miercuri, 11 ianuarie 2012

Cotlet de porc umplut cu castane si smochine


... sau un altfel de rulada. Nu am avut  o anumita reteta, ci dupa "cum mi-a venit" la ora cind l-am "construit".
Ingrediente:
  • o bucata cotlet de porc (cca 1 kg)
  • castane
  • smochine uscate
  • pancetta afumicata (kaiser)
  • un paharut de vin alb
  • condimente ochiometric: sare, rozmarin, salvie, foi de dafin, un catel de usturoi, origano, patrunjel, busuioc toate mixate bine, bine
Crestam intii castanele (nu-mi aduc aminte cite am pus, dar oricum nu erau multe) si le fierbem in apa clocitita vreun sfert de ora. Le curatim de coaja si de pielicica si le taiem feliute. 
Taiem bucata de carne pe mijloc fara insa a o desface de tot, adica lasam o parte de legatura... sper ca ati priceput ce am vrut sa spun. Punem din loc in loc felii de castane si feliute de smochine uscate si rulam cit de bine putem bucata de carne. O prindem cu scobitori, o condimentam pe toate partile apoi o invelim in felii de kaiser, de preferat sa fie un pic mai grasut, ca al meu a avut cam multa carne. Legam cu fir si pe masura ce legam eliminam scobitorile, daca nu puteti sa legati bine le lesati si pe acestea. Punem in cuptorul infierbintat la 200 de grade si din cind in cind stropim cu vinul alb. Timpul cit a stat in cuptor nu-l stiu, pentru ca depinde foarte mult de cit de groasa e bucata de carne. 
Cind s-a rumenit frumos pe toate partile, scoatem din cuptor, lasam sa se raceasca, adica nu-l taiem cit e fierbinte ci doar cind e foarte putin caldut, eliminam firul si scobitorile, asezam pe platou stropim cu un pic de suculet din tava si servim cu salata sau cartofi...
Pofta mare !!!



16 comentarii:

  1. Vai ca bine arata!!!!
    Daca ne ingrasam numai din privitul pozelor era jale:)))
    Te pup!

    RăspundețiȘtergere
  2. Da e minunat nu? Castanele au un gust asa placut si sunt atat de versatile in orice combinatie, ca pe mine ma surprind mereu! Sunt convinsa ca e delicios!! Te pup

    RăspundețiȘtergere
  3. Multumesc, Alynusa ! Ai dreptate... la cit bintui si eu pe net, cred ca trebuia sa schimb usile daca privitul ar ingrasa, hi, hi... Pupici !

    RăspundețiȘtergere
  4. Antonina, eu sint innebunita dupa castane... Sa vezi cum le fac la cuptor si le stropesc cu vin rosu... hmmm, maninci de uiti sa te mai opresti... Pupici !

    RăspundețiȘtergere
  5. Foarte frumoasa si gustoasa cu castanele alea Daniela!Pupici si sa aveti pofta!

    RăspundețiȘtergere
  6. interesanta combinatia! Dar cum toate ingredientele folosite sunt pe gustul meu, sunt sigura ca produsul final e grozav!

    RăspundețiȘtergere
  7. Vai, ce minunatie! Ce combinatie bestiala! As manca non stop asa bunatate!! Pup!

    RăspundețiȘtergere
  8. Nu m-as fi gandit la combinatia asta daca nu vedeam la tine :) ... e super, am sa incerc si eu !!

    RăspundețiȘtergere
  9. wow, ce delicatesa:)!!!!!As gusta o feliuta neaparat(chiar daca de combinatia asta nu am avut parte niciodata).Si ingredientele....!Pupici :x

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu fac de multe ori muschiulet umplut cu fructe uscate si daca-ti place carnea cu gust un pic dulce, sigur iti place si asa... Pupici si o zi buna !

      Ștergere

Acest blog nu permite comentariile anonime si necivilizate !

Va multumesc !