miercuri, 23 septembrie 2009

Mini prajituri cu inghetata si fructe de padure/Piccole tortine al gelato e frutti di bosco





O reteta pentru copii mofturosi ca a mea, care nu prea vor sa pape brinzica.
Ingrediente pentru 6 portii:


  • 1 pachet aluat foetaj/frantuzesc
  • 250 de ricotta/urda/brinza de vaci
  • 200 g fructe de padure (mure, zmeura)
  • 250 g inghetata de vanilie
  • o piersica
  • un albus de ou
  • zahar (dupa gust)
Intii dam drumul la cuptor la 180°. Desfacem aluatul si cu un pahar/castron sau ce are fiecare, decupam cerculetele, mie mi-au iesit sase.
Fara sa luam cerculetele de pe hirtia de copt (desprindem doar bucatile de aluat care sint in plus) le asezam cu totul in tava pentru aragaz. Zbatem bine albusul de ou si cu pensonasul ungem cerculetele, apoi presaram un pic de zahar si bagam tava in cuptor pentru 10-12 minute.
In acest timp, impartim brinzica in doua parti egale, in una vom adauga fructele de padure, eu am avut mai multe mure si a iesit cam ciudata culoarea (buhuhu)... tura viitoare voi face cu zmeura sau cirese..., in celalalt castronel adaugam piersica spalata, taiata si fara simbure, bineinteles...
Cu ajutorul unui mixer, amestecam bine ingredientele din fiecare castronel, pe rind... Daca mai este nevoie, putem adauga un picut de zahar...
Cerculetele sint gata pentru a fi decorate...
In momentul servirii, cu ajutorul unei siringi pentru dulciuri sau a unei pungi de nylon careia ii taiem un coltisor, decoram cerculetele alternind crema in straturi, intii cea cu fructe de padure, apoi cea cu gust de piersica
iar deasupra asezam o biluta de inghetata de vanilie...
Pofta buna, copii !

6 comentarii:

Acest blog nu permite comentariile anonime si necivilizate !

Va multumesc !