marți, 26 octombrie 2010

Biscuiti "ursulet"



Inca nu a venit mos Craciun, dar magazinele sint frumos decorate, iar frigul de afara si focul din camin, m-au impins sa probez noua forma de ursuleti si cine stie, daca mosul vede ca sint asa harnicuta, o sa ne aduca daruri muuulte...
Reteta o am dintr-o revista italiana. Ingredientele sint pentru 15-16 ursuleti, de fapt sint cam ursoi, ca asa e forma mea de biscuiti.
Avem nevoie de:
* 300 g faina
* 150 g unt
* 100 g zahar
* un ou
* un pachetel zahar vanilat

Facem aluatul sau pasta frolla, in felul urmator. In bolul de la mixer punem untul topit dar rece, oul, zaharul si zaharul vanilat si cu viteza mica, mijlocie sau mare, amestecam ingredientele pina se topeste zaharul, adaugam cit un pic din faina cernuta si mixam incontinuu, vom obtine o frumoasa minge pe care o punem intr-o folie si o lasam in frigider pentru cel putin o ora.
Pe hirtia de copt presaram putina faina iar cu sucitorul pe care punem un praf de faina, intindem o foaie cu o grosime de cca 4 mm, iar cu forma din dotare pe care o bagam in faina, decupam ursuletii apoi ii asezam in tava tapetata cu hirtie de copt si-i bagam in cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru circa 15 minute.
Ii scoatem din cuptor, ii lasam pe gratar la racit, iar ca sa-i pastram pentru mai mult timp, ii depozitam intr-o cutie speciala pentru biscuiti.  As fi vrut sa-i colorez putin, dar odrasla din dotare nu a mai avut rabdare, dar cind o veni "mosul" o sa-i imbracam in hainuta de sarbatoare.

6 comentarii:

  1. Draga mea Daniela arată
    super ursuleţi tăi..
    Sunt buni pentru prichindei
    îmbrcaţi în ciocolată.
    Să ai o după amiaza frumoasă!
    Te îmbrăţişez cu mare drag!
    P.S.de sărbători vin şi eu să-mi
    văd îngeraşi,am o pereche acum.

    RăspundețiȘtergere
  2. Draga Elena, sa-ti traiasca perechea de ingerasi. Ursuletii am vrut eu sa-i fac cu ciocolata, dar nu am mai avut spor cu domnisoara, dar tura viitoare ii colorez frumos. Pupici si multumesc de vizita !

    RăspundețiȘtergere
  3. Sunt sigura ca mosul a vazut deja cat esti de harnicuta asa ca asteaptate la cadouri muuuuulte..hahaha.Chiar ami plac si eu ador biscuiti din tot deauna.Te pupic dulcic...:D

    RăspundețiȘtergere
  4. Novelina, ma laud si eu singura, poate, poate vine mosul si la copii mari ca mine. Tu ce faci, ai mai rezolvat cu cuptorul ? Pupici si-o seara placuta !

    RăspundețiȘtergere
  5. arata bine ursuletii. cu voia ta, mi+am insusit si eu reteta, sa o fac fetitei mele. esti o reala sursa de inspiratie. una inepuiyanta. eu nu am forma de ursuleti, dar sunt sigura ca si stelutele şi inimioarele, vor fi gustoase.
    cat despre Moş sunt convinsă ca va veni. nu se ştie cât de încărcat, dar va veni.

    RăspundețiȘtergere
  6. Loredana, aluatul merge decupat cu orice forma, iar stelutele si inimioarele sigur vor face ochi dulci fetitei tale, doar ca nu trebuie sa uiti sa bagi un pic forma in faina, asa vei avea biscuiti frumosi si nu se va lipi aluatul de forma. Pupici si o zi buna !

    RăspundețiȘtergere

Acest blog nu permite comentariile anonime si necivilizate !

Va multumesc !