marți, 10 mai 2011

Cornulete si fundite de ricotta



De ce le-am denumit asa ?! pentru ca sint facute din aluat cu ricotta si pot spune ca sint cele mai delicioase cornulete pe care le-am facut vreodata.
Ingrediente necesare:
  • 250 g ricotta
  • 300 g faina
  • 175 g unt
  • un pic de sare
  • nutella
  • magiun de prune cu napolitane de cacao
  • un galbenus de ou pentru uns
  • zahar pudra
Intr-un castronel destul de incapator, cernem faina, adaugam untul rece taiat bucatele, ricotta si sarea si incepem sa framintam cu minutele, pina vom obtine un aluat elastic. Daca vedem ca e un pic lipicios adaugam foarte putina faina (depinde foarte mult de faina). 
Invelim aluatul intr-o folie transparenta sau intr-o punguta si-l bagam in frigider pentru cel putin jumatate de ora.
Dam drumul la cuptor la 180 de grade, iar cit timp se infierbinta trecem la confectionat cornulete. Luam cite o bucata din aluat si-l intindem cu sucitorul pe masa infainata, taiem forma care dorim sa le-o dam iar cind inchidem intii ungem un pic marginile aluatului, ca sa se lipeasca altfel riscam sa iasa compozitia din interior. Prima data am facut triunghiuri si cerculetele pe care le-am umplut cu magiun de prune in care am dat prin razatoare citeva napolitane cu cacao ca sa nu fie compozitie prea molcuta.
Deci... triunghiuri... acestea au fost unse cu galbenus deasupra si am presarat mac, cornuletele umplute cu nutella, iar aici, fundite umplute cu nutella... si o fundita scoasa din cuptor, Isabella a spus ca sint stelute...


Bagam tava in cuptorul preincalzit la 180 de grade si lasam timp de 20-25 de minute, depinde cit de rumene le dorim si cit de groasa a fost foaia de aluat. Le lasam sa se raceasca bine si presaram deasupra zahar pudra.  In poza de jos va prezint si un triunghi din care se vede interiorul...
Delicioase... maninci un cornulet si uiti sa te opresti... (periculos de bune...


18 comentarii:

  1. Super arata. Am retinut retete. Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  2. imi plac aceste cornulete! o zi frumoasa sa aveti!

    RăspundețiȘtergere
  3. Multumesc, Ancuta ! Sint delicioase... Pupici si-o saptamina minunata !

    RăspundețiȘtergere
  4. Multumesc de vizita, Adela ! O saptamina minunata iti doresc !!!

    RăspundețiȘtergere
  5. Minunat.... ce de forme ai facut. arata bine. Pup!

    RăspundețiȘtergere
  6. Suna foarte apetisanta reteta ,iar cand ai scris molcuta...chiar moldoveneste...mi-a placut si mai mult!S-apoi asa rumeniteeee yami,yami !
    pupici si o saptamana placuta!!!

    RăspundețiȘtergere
  7. Sa le serviti cu placere. Arata GUSTOS.

    RăspundețiȘtergere
  8. Multumesc, Sara ! Pupici si-o saptamina minunata !!!

    RăspundețiȘtergere
  9. Petronela, tot moldoveanca am ramas, nu m-am elvetizat... hi, hi (nu stiu daca am scris corect, ca in italiana ar fi trebuit svizzerizat...) Pupici !!!

    RăspundețiȘtergere
  10. Multumesc, Costin ! le-am servit ca au disparut si sint intr-adevar foarte gustoase... O saptamina minunata !

    RăspundețiȘtergere
  11. Foarte yammy.Mie imi plac cornuletele.Am retinut reteta.O zi superba!

    RăspundețiȘtergere
  12. Multumesc, Paradis ! O seara placuta !!!

    RăspundețiȘtergere
  13. foarte buna reteta,trebue sa o fac si eu,multumesc pentru postare

    RăspundețiȘtergere
  14. Multumesc Ina, se topesc in gura cornuletele, atit de fragede sint...

    RăspundețiȘtergere

Acest blog nu permite comentariile anonime si necivilizate !

Va multumesc !