duminică, 18 noiembrie 2012

Inimioare cu migdale



La noi miroase a iarna, termometrul arata zero grade, iar focul arde in semineu... Dar parca ar merge si o cafea fierbinte ca sa o savurez in timp ce flacarile jucause imi incalzesc sufletul. Iar din bucataria mea, vine un miros irezistibil de biscuiti cu migdale. Stiti ca sint indragostita de ele si as fi in stare sa le pun si-n ciorba, daca as sti ca sint bune... Dar sa trec repejor la scris reteta:
  • 250 g unt
  • 300 g faina
  • 140 g zahar
  • 120 g migdale macinate
  • 2 albusuri
  • un praf de sare
  • un pic de esenta de rom
  • migdale intregi 
Punem in mixer faina cernuta, impreuna cu untul lasat la temperatura camerei citeva minute si apoi taiat bucatele si mixam pentru citeva secunde. Adaugam apoi migdalele macinate (daca aveti migdale cu coaja din exterior, veti obtine biscuiti albi, ale mele erau macinate cu totul, deci compozitia aluatului va fi mai inchisa la culoare), adaugam si zaharul, esenta, sarea si albusurile. Mixam pina se amesteca bine ingredientele. 
Dam forma de mingiuta aluatului si-l lasam in frigider pentru cel putin o ora. Scoatem aluatul de la frigi... (vorbesc ca Isabella, care mai nou prescurteaza cuvintele), facem snurulete lungi cu diametru de un cm si taiem din ele cite un snur de cca 8-10 cm, inchidem frumusel si dam forma de inimioara, iar in mijloc punem cite o migdala. Am bagat din nou inimioarele cu tot cu tava la frigider, am preincalzit cuptorul la 180 de grade si le-am lasat la copt cca 10-12 minute, depinde cit de groase sint. Am facut si inimioare cu forma de biscuiti, ca sa termin mai repejor aluatul, dar tot mai bune sint inimioarele din snurulet cu migdala in centru. Scoatem din cuptor, lasam la racit si presaram un pic de zahar praf. Sint crocantoase la inceput, apoi devin fragede, iar migdala de la mijloc prajita, e delicioasa.
O duminica frumoasa va doresc si va invit sa serviti un biscuite !





22 de comentarii:

  1. Inimioare pentru inima ta.
    Dulci, fragede, delicate.
    Sa le savurezi cu placere alaturi de cei dragi tie.
    Va pup pe toti!
    Imi sinteti dragi desi nu va cunosc, insa bunatatea cuiva se vede din dragostea cu care se pregatesc chiar si lucrurile marunte, ca aceste inimioare.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc, Kyra ! Cuvintele tale mi-au facut ziua si mai frumoasa decit era. Te imbratisez cu drag si-ti doresc din inima, o duminica minunata ! Pupici dulci iti trimitem de departe, din toate inimioarele noastre !

      Ștergere
  2. Foarte bune inimioarele tale! Abia astept sa ma apuc de cocorit pentru Craciun :). O seara frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu daca fauresc biscuiti in fiecare saptamina, nu stiu daca voi mai avea "curaj" la Craciun... Pupici !!!

      Ștergere
  3. Ador fursecurile de tot felul in lunile friguroase !!! <3
    O seara superba !!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cat, eu ador fursecurile in toate anotimpurile, dar cum spui tu, doar in lunile friguroase le fac des... Pupici si o saptamina minunata sa ai !

      Ștergere
  4. Dragute foc fursecurile astea! Si la noi miroase a iarna, e frig bine...iar in casa e momentul potrivit pentru copt bunatati! O saptamana frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
  5. Ma servesc cu placere, tu stii foarte bine ca in sud predomina dulciurile cu migadale, iar mie imi plac la nebunie!
    Foarte ingenioasa tehnica cu snuruletul, n-o stiam.
    O saptamana frumoasa iti doresc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Any, cu jumatatea mea calabresa, musai sa fac dulciuri cu migdale..., dar nu rezist in fata lor, ca prea sint bune... Sa vezi cum am un cosulet linga semineu, plin cu alune, nuci, tot felul de fructe uscate... si rontai, si rontaim... Pupici si o saptamina minunata sa ai !

      Ștergere
  6. Am copt şi eu sîmbătă fursecuri. Văd că iarna se arată peste tot. O reţetă nouă - a ta de exemplu - este întodeauna binevenită! Te pup dulce ca fursecurile!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc, Adriana ! Pai asa e, cum apare frigul, cum se simte mirosul de fursecuri si dulciuri in casa... Pupici si multumesc de vizita !

      Ștergere
  7. Ieri am vrut sa vin cu cafeaua pe fb ca sa o beau cu fursecurile tale. Dar n-a fost posibil sa pun poza. Nu s-a incarcat. O sa fac si eu fursecuri ca ale tale sa am la cafea! Pupici!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mari, multumesc ca ai vrut sa vii cu cafeaua ! Pina una alta, servim un fursec impreuna... Pupici si o saptamina minunata !

      Ștergere
  8. Răspunsuri
    1. Adina, la ce lista de fursecuri am in partea dreapta, in curind imi deschid pravalie... hi, hi... Pupici !

      Ștergere
  9. Inimioarele sunt foarte aratoase, iar colectia de fursecuri e grozava. As cumpara cu mare drag din pravalia ta! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc, Flori ! Atunci ma apuc de treaba ca sa fac fursecuri cit mai frumoase si delicioase... Pupici !!!

      Ștergere
  10. Direct la inimioara mi-au mers fursecurile tale, imi plac grozav cele cu migdale, au un parfum anume. Ai pus deoparte si pt. mine o duzina, ca am vreo cateva cani de cafea de baut in asteptare..hi,hi...te puup

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Liana, la sfirsitul saptaminii fac altele, asa ca mai tine din cafea ca vin si eu sa servim impreuna... Pupici !!!

      Ștergere
  11. O sa incerc si eu reteta asta!!M-ai convins!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma bucur "nene haplea" ca te-am convins... O zi buna iti doresc !

      Ștergere

Acest blog nu permite comentariile anonime si necivilizate !

Va multumesc !