luni, 16 septembrie 2013

Gnocchetti sardi cu fasole albe si midii/Gnocchetti sardi con fagioli bianchi e cozze


La ricetta in italino si trova in basso

Reteta o am de pe FB, apartine lui Valerio Bubba  membru al grupului "Amo la cucina calabrese"
Ingrediente necesare cu modificarile facute de mine:
  • 250 g paste cavatelli (eu nu am gasit si am folosit gnocchetti sardi)
  • 400 g midii
  • 150 g rosii cherry
  • 100 g fasole albe
  • o jumatate ceapa
  • un catel de usturoi
  • patrunjel 
  • piper alb (eu am avut negru)
  • ulei de masline
  • sare
Intii de toate spalati bine sub jetul de apa midiile, eu le spal cu un spalator de sirma, din cel pentru bucatarie, bineinteles... In tigaia de prajit puneti un pic de ulei, catelul de usturoi curatat si midiile. Puneti un capac deasupra, lasat la foc mare si asteptati ca acestea sa se deschida. Cind vedeti ca acestea sint gata, dati tigaia de pe foc la o parte, lasati sa se racoreasca un pic si le desfaceti usurel de pe conchilie (puteti cumpara si din cele congelate ca sint gata curatate, eu prefer sa le "jumulesc" cu minutele mele).
In alta tigaie de prajit, punem un pic de ulei si prajim pina devine aurie, ceapa curatata, spalata si taiata. Adaugam rosiile pe care le-am spalat cu taiat marunt si lasam pe foc circa 10 minute. Adaugam peste rosii midiile si fasolele (eu le-am pus seara la umflat in apa cu sare, apoi le-am fiert a doua zi). Lasam din nou pe foc timp de 10 minute, saram si piperam dupa gust. Atentie, ca midiile sint un pic saratele, chiar daca le tineti sub jetul de apa cind le curatati, tot vor fi un pic sarate. 
Intr-o oala cu apa sarata, fierbem pastele (stiti ca se pun in momentul cind apa incepe sa clocoteasca, da ?!), le scurgem de apa, le rasturnam in tigaia de prajit, amestecam bine toate ingredientele ca sa se condimenteze bine pastele, presaram patrunjel taiat marunt si... gata...
Cum fasolele de la condimente se confundau in farfurie cu pastele, am mai aruncat pe ici pe colo, cite o fasole alba... 
Papita e gata, poftiti la masa ! Pofta buna sa aveti !


Gnocchetti sardi con fagioli bianchi e cozze
  • 250 gr di cavatelli (io non li ho trovati e ho messo gnocchetti sardi)
  • 400 gr di cozze
  • 150 gr di pomodori ciliegino
  • 100 gr di fagioli cannellini
  • 1/2 cipolla
  • 1 spicchio di aglio
  • prezzemolo
  • pepe bianco (io nero)
  • olio extravergine di olive q.b.
  • sale q.b.
Preparazione:
Pulite le cozze con acqua corrente sfregandole con uno spazzolino duro. 
In una padella mettete dell'olio, lo spicchio di aglio e le cozze. Mettete il coperchio, alzate la fiamma e aspettate che si aprano. 
Nel frattempo in un altra padella mettete a soffriggere la cipolla e aggiungete i pomodorini. Lasciate cuocere per 10 minuti circa, poi unite i fagioli e le cozze aperte. Far cuocere per altri 10 minuti. Aggiustate di sale e di pepe.
Mettete a cuocere la pasta, scolatela al dente e saltatela nella padella con il condimento. Spolverate con prezzemolo e servite in tavola. 
Buon appetito !

18 comentarii:

  1. Interesanta reteta ai pregatit, vin la masa pentru ca sunt tare curioasa de gustul ei :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Ce buna trebuie sa fie! Imi plac midiile tare mult .Nu am probat inca midii cu fasole. Trebuie sa ma pun pe treaba ;-)
    o saptamana buna..baci!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nico, reteta e calabresa, sigur o sa-ti placa. Pupici si o saptamina minunata iti doresc!

      Ștergere
  3. Grazie ragazze, mi fa piacere che abbia avuto successo questa semplicissima ricetta!

    si prega di visitare il mio sito web:
    http://restaau.it/Search/City/ristoranti-palermo.html

    ristoranti palermo

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Grazie a te per la visita, Vanessa ! Ricetta l'ho trovata sul facebook e poi ho scritto, anche il nome di chi la pubblicata. Ho visitato il tuo sito web, peccato che non abito vicino !

      Ștergere
  4. Mortal preparatul!:)
    Acum te cotrobai sa vad ce ai mai bucatarit in ultima vreme!:)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Adina, preparatul e delicios, iar in ultima perioada am cam chiulit de pe blog, rusinica mie. Dar ma tem ca nu sint singura, nu ?!

      Ștergere
  5. Bine te-am regasit Dani!
    Ma bucur sa vad ca te-ai hotarat sa scrii retetele si in italiana. Succes in continuare si numai bine.
    ps. reteta e super :)!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Bine-ai revenit, Any ! Cam greu cu scrisul retetelor, mi-e frica sa nu gresesc litere duble, sper totusi sa ma exprim corect si sa inteleaga ceea ce scriu. Pupici si astept in continuare retetele tale delicioase !

      Ștergere
  6. Răspunsuri
    1. Multumesc de vizita ! Sint foarte bune pastele facute in acest fel, dar nu e o salata ! O zi buna !

      Ștergere
  7. Mmmm, ce bunatate! Mi-ai facut o super pofta :)

    Pupici :*

    RăspundețiȘtergere
  8. Arata tare bine poza si suna bine reteta !
    Ar merge perfect cu un pahar de vin alb...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc frumos, Bucate Apetisante ! Nu mai stiu cu ce vin am servit, dar cert este ca, papita a disparut imediat.

      Ștergere

Acest blog nu permite comentariile anonime si necivilizate !

Va multumesc !