sâmbătă, 3 august 2013

Turtite cu dovlecei/Frittelle con le zucchine


La ricetta in italiano si trova in basso

In limba romana, frittelle ar fi un fel de mini clatite, dar eu am preferat sa le spun turtite. Reteta e calabresa iar in dialectul calabres se cheama "cucuzzielli 'mbaglianate"
Ingrediente necesare:

  • 500 g dovlecei 
  • 3 oua
  • o legatura buna de patrunjel
  • sare dupa gust
  • faina de semona di grano duro (eu am pus 400 g)
  • apa minerala (jumatate de litru am)
  • dupa gusturile sotului am mai adaugat: hamsii conservati in ulei si ardei iute
Dovleceii ii spalam, stergem de apa si taiem felii foarte fine. Ii stringem frumos cu minutele cica sa iasa apa din, eu i-am strins nu pentru ca ar fi avut apa, ci ca sa se sfarime un pic. Facem un aluat din faina, apa minerala si ouale zbatute bine, adaugam sare dupa gust, patrunjel spalat si taiat marunt si vom obtine un aluat destul de molcut (deh trebuie luat cu un polonic sau o lingura mai mare, din alea pentru salata). Adaugam dovleceii, amestecam bine si-n tigaia de prajit in ulei mult si infierbintat bine, punem cu lingura gramajoare din compozitie. Le prajim pe ambele parti, le punem pe hirtie absorbanta ca sa nu fie prea uleioase. O parte le-am facut asa, pentru Isabella, iar in restul compozitiei am pus bucatele de hamsii si ardei iute taiat feliute subtiri. 
Se servesc caldute sau chiar reci, delicioase, dar atentie pentru ca e nevoie si de o bere rece alaturi si... cum mincati una, cum mai vreti una, iar silueta zboaraaa...
Pofta mare sa aveti !
Cu aceasta reteta, va doresc si imi doresc,  vacanta placuta !


Frittelle con le zucchine 

Ingredienti:
  • 500 gr zucchine
  • 3 uova
  • prezzemolo
  • sale q.b.
  • 400 gr farina di semola  
  • 500 ml acqua frizzante
Mio marito ha voluto mangiare "cucuzzielli 'mbaglianate" con alice  sott'olio e peperoncini piccanti.

Affettate finemente le zucchine, spurgate e strizzate bene. In una ciotola sbatere bene le uova, mettete la farina setacciata e poco alla volta l'acqua. Mettete anche le zucchine, prezzemolo e sale, poi con un mestolo versate la quantità di vostra scelta in olio bollente e friggete da tutte due le parti. Una parte le ho fatti cosi, e nel'altra metta ho messi pezzetti di alice e peperoncini piccanti tagliati a rondelle. Mettete le frittelle sulla carta assorbente e mangiatele tiepide.
Buon appetito e buone vacanze a tutti !

sursa 

9 comentarii:

  1. MMmm, ce bunee! De fapt, perfecte! Asa de mult ador eu dovleceii si bunatatile cu dovlecei :)

    Pupici :*

    RăspundețiȘtergere
  2. Yummy, ce bunatate!
    Vacanta placuta iti doresc si eu!

    RăspundețiȘtergere
  3. Imi plac dovleceii, dar evit prajelile :P

    RăspundețiȘtergere
  4. Buuuuuuuuuune rau!!! Fac si eu mai ales ca anul acesta am in gradina dovlecei la metru.VACANTA PLACUTA!

    RăspundețiȘtergere
  5. Foarte interesanta reteta! Am primit multi dovlecei vara asta, trebuie sa incerc si eu! Cat despre silueta...nu ne pasa, deocamdata! Vacanta placuta, Daniela!

    RăspundețiȘtergere
  6. Hello, I have known your blog by the international directory of blogs, I love your your blog and it's very interesting. This is my blog, if you like and want to follow me, I'll follow you back. Greetings.

    http://redecoratelg.blogspot.com.es/

    RăspundețiȘtergere

  7. Nu uita ca te-astept cu drag la Provocarea Dulce Romanie, gazduita in acesta luna de mine: http://www.pemasadinbucatarie.blogspot.ro/2013/09/dulce-romanie-provocarea-lunii.html
    Pupici!!

    RăspundețiȘtergere

Acest blog nu permite comentariile anonime si necivilizate !

Va multumesc !