marți, 3 martie 2009

Pateuri cu prosciutto cotto


Se fac repede si la fel de repede se si maninca. Intii preincalzim cuptorul la 200 de grade...

Ingrediente:
  • 2 pachete aluat foetaj
  • prosciutto cotto sau sunca presata
  • masline
  • origano
  • suc de rosii
Intindem o foaie de aluat in tava cu tot cu hirtia de copt si o ungem (foaia nu hirtia) cu suc de rosii amestecat cu origano si un pic de sare, asta in cazul in care nu punem masline. Adaugam feliute de prosciutto si jumatati de masline

acoperim cu cealalta foaie de aluat, ungem cu ou si taiem patratele
Bagam in cuptorul preincalzit la 200 de grade, pentru circa 15-20 de minute, depinde cit le vrem de bronzate. Aici, toata echipa de pateuri scoase din cuptor
iar in poza asta sint pregatite pentru a fi "devorate" alaturi de un paharut/halba/sticla cu bere.

5 comentarii:

  1. Danelutza,ma dai gata cu foetajele astea,:)...salivez de numai...si nu am voie sa mananc din astea ca au calorii multe,hehehe..tre' sa slabesc,dar cand ma uit pe blogul tau,uf,uf,:)
    Pupic dulce si felicitari pt atatea bunatati!

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc Mirela, nici eu nu prea am voie sa maninc ca ma ingras, dar ma mai sacrific, hi, hi. Dar sa stii ca astea ingrasa mai putin decit bunatatile dulci de pe blog-ul tau...

    RăspundețiȘtergere
  3. Multumesc... abia acum am vazut mesajul tau. Pupici...

    RăspundețiȘtergere
  4. Nu stiu cum poti separa foietajul, pentru ca e doar o singura foaie. Cred ca poti folosi foi pentru placinte, dar tot trebuie unse cu ulei sau unt ca la baclava.

    RăspundețiȘtergere

Acest blog nu permite comentariile anonime si necivilizate !

Va multumesc !