vineri, 8 februarie 2013

Peste cod la cuptor



Din nou o reteta cu peste cod, de data aceasta o reteta portugheza. Stiti cum e: italianul cu spaghettile si pizza, iar portughezii sint mari mincatori de peste cod.

Avem nevoie de:
  •  800 g peste cod (in retetele postate pina acum, am explicat cum se dezsareaza, pentru ca pestele pare uscat pentru ca este plin de sare)
  • 3 cartofi
  • 3 catei usturoi
  • 30 g seminte de pin
  • 30 g capere
  • patrunjel
  • vin alb sec
  • sare
  • piper negru macinat
  • ulei de masline
Spalam caperele de apa sau sare, depinde cum sint conservati, apoi ii stergem cu un servetel de apa. Punem caperii in mixer, adaugam semintele de pin, patrunjelul si usturoiul curatat si spalat si mixam, dar nu exageram, trebuie sa ramina semintele de pin destul de marisoare. Separat, fierbem cartofii cu tot cu coaja, in apa cu sare timp de 10-15 minute, depinde foarte mult de marimea lor, sa fie "al dente". Scurgem cartofii de apa si ii taiem in felii subtiri. Intr-o tava yena unsa cu ulei, am presarat jumatate din ingredientele mixate, apoi am asezat cartofii straturi, adica doar un strat. Taiem pestele dupa ce l-am curatat de pielita din exterior in cuburi, depinde de voi cit de mari le doriti, eu recunosc ca trebuia sa le tai mai marisoare, presaram deasupra restul ingredientelor mixate, un praf de sare, un pic de piper macinat, apoi deasupra punem citeva linguri de ulei (3-4, nu exageram cu uleiul), adaugam deasupra jumatate de pahar cu vin alb, apoi in cuptorul preincalzit la 220°, bagam tava si o tinem cca 20 de minute, depinde foarte mult de cit de groase sint taiate bucatile de peste. 
Scoatem din cuptor, asteptam sa se raceasca un pic, apoi servim imediat cu piine proaspata. 
Pofta mare !


17 comentarii:

  1. Ce pofta imi este de peste! Daca sunt acasa numai cu fiul meu, lui nu-i place si asa ca n-am mai facut de mult peste. Cred ca reteta ta e delicioasa!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mari, nici Isabella nu maninca peste, ii mai fac citeodata felii de peste fara spini impanate, cu alea o mai pacalesc, dar eu cred ca de cind a inceput sa creasca pretul la peste, a inceput sa creasca si pofta mea de a minca cit mai des... Pupici !

      Ștergere
  2. Ooo, ce buna trebuie sa fie!
    Merge cu un vin alb sec.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Merge cu vin alb, desi am pus si in peste, alaturi merge sigur...

      Ștergere
  3. Pestele imi place si nu refuz niciodata. Pup!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Saptamina viitoare repet faza cu pestele, alta reteta, acelasi peste... Pupici !

      Ștergere
  4. Ai niste ingrediente tare bune aici! Cred ca a fost delicios!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mie-mi spui ?! M-as mai sacrifica si la ora asta, pentru o portie cit de mica... Pupici !

      Ștergere
  5. Vin musai pe capul tau pentru o bucatica,asa-mi mai place cum arata!!!
    Pupici multi!

    RăspundețiȘtergere
  6. Răspunsuri
    1. Multumesc, Nico ! Un bacione grande, grande !

      Ștergere
  7. Ce bun trebuie sa fie!! Imi place mult cum ai combinat ingredientel...si cand ma gandesc ce aroma o fi lasat cand l-ai scos din cuptor :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. In ultima perioada m-am dat la arome "demential", ca as minca in fiecare zi peste... Pupici !

      Ștergere
  8. O reteta de peste deosebita ! Delicios

    RăspundețiȘtergere

Acest blog nu permite comentariile anonime si necivilizate !

Va multumesc !