miercuri, 20 februarie 2013

Pulpe cu suc de portocale si lamiie


Dupa atitea dulciuri, parca ar fi cazul sa postez si ceva mincarica, nu ?!
Ingrediente:
  • 2 pulpe mari (4 pulpe micute)
  • sucul de la o portocala
  • sucul de la o jumatate de lamiie
  • un cubulet knorr
  • rozmarin
  • 4 catei de usturoi
  • piper negru macinat
  • seminte de chimen
  • fulgi de unt
Intii de toate, am spalat si taiat in doua pulpele pentru ca erau enorme. Am bagat pe sub pielita, usturoiul curatat si spalat si le-am asezat intr-o tava yena. Sub fiecare bucata de pulpa am pus cite o ramurica de rozmarin, apoi am stropit bucatile de carne cu sucul de lamiie si de portocala.
Am adaugat in tava un cubulet de knorr, asa intreg cum era, am presarat peste carne un pic de piper macinat, punem si seminte de chimen, cite vrem... apoi punem fulgi de unt, adica taiem bucatele foarte subtiri de unt...
Acoperim cu foaie de aluminiu, apoi introducem tava in cuptorul preincalzit la 200 de grade. Eu am lasat cca o ora, ultima jumatate de ora fara foaia de aluminiu. Depinde foarte mult de marimea pulpelor...
Am servit alaturi de cartofi prajiti si un pahar cu vin negru. 
Pofta buna sa aveti !


34 de comentarii:

  1. Tine cont ca sunt prima,clar.Hai, treci si pune-mi masa,repede,2 pulpe aromate.please!:))
    Urmatoarele pulpe le fac si eu asa!:)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Adina, noi am mincat doua pulpe toata familia, prea mari pentru noi... Adjudecat... am pregatit repejor masa pentru tine. Pupici !!!

      Ștergere
  2. Hummmmm...je ne sait pas pour toi, mais pour moi je mangerais de suite, ton poulet est superbe!

    Bisous

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. J'ai aussi manger plus, mais seulement que mon mari aime pôle viande ! Bisous !

      Ștergere
  3. arata tare bine si cred ca e delicios!
    nu ma primesti si pe mine in blogrollul tau? eu o voi face cu mare drag, daca esti si tu de acord!
    linkul meu e acesta: http://adniasblog.blogspot.ro
    multumesc si-ti doresc o seara frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sigur Dia Daria, cu mare placere te trec in listuta... Pupici si o seara minunata sa ai !

      Ștergere
  4. Excelenta reteta,eu faceam cu lamaie,o sa postezs reteta pe blog,sa vad cand o fac.. O sa incerc si cu portocala si chimen .BIG LIKE!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc, Gina ! Poti pune si suc de grepfruit... Pupici !!!

      Ștergere
  5. Si mie imi place friptura cu suc de citrice! Si chimenul e o nebunie!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ai dreptate, Teo ! Nebunie curata, de deliciu nu mai zic nimic... Pupici !

      Ștergere
  6. Hmmm, ce ma ambitionezi!
    Le pun pe lista si cu prima ocazie intii le portocalesc si pe urma le dau cu lamiie.
    Vad eu ce fata va face asistenta consumatoare!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Kyra, sigur asistenta va fi incintata, cind va consuma produsul final... Pupici !!!

      Ștergere
  7. Răspunsuri
    1. Grazie, Silvia per la visita e per i complimenti ! Baci !

      Ștergere
  8. Un deliciu, un rasfat...vin la masa, si ar fi bine sa mai ai ca mi-e foame rau :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ntz, ntz... nu mai e, dar pentru prieteni, oricind intru in bucatarie si pregatesc... Pupici !

      Ștergere
  9. Foarte aromate pulpele! Trebuie sa incerc si eu cu suc de portocale, mi-ai facut pofta!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daca-ti plac citricele, sigur iti va placea pulpita pregatita asa... Pupici !

      Ștergere
  10. Ce aromate si ce bune trebuie sa fie. O sa incerc si eu reteta.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc de vizita ! Sper sa incerci reteta si sa fii multumita de rezultat !

      Ștergere
  11. Mmm, ce arome!! Am facut si eu pui cu lamaie si l-am mancat singura, baietii mei au zis ca prefera porcu' :P Deci, pastreaza-mi o portie ;-) puup

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Liana, eu familionul mi l-am scolit bine... ce le pun in farfurie trebuie sa manince, desi si al meu barbat prefera carnea de porc si nu cea de pui... Pupici si tura viitoare cind faci pui cu lamiie, striga ca vin la tine sa te ajut.

      Ștergere
  12. Arata tare bine!Imi place tare mult aroma de portocala si lamaie la carnea de pui!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu am observat ca fripturile in combinatie cu sucurile de fructe sau cu fructe proaspete sau uscate, sint un deliciu... Asa ca, cind am ocazia mai prestez cite una.

      Ștergere
  13. Foarte bune si imbietoare pulpitele astea cu aroma de citrice!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc de vizita si complimente, Alina !

      Ștergere
  14. Ciao Daniela...che buon pollo croccante hai preparato!!
    baci

    RăspundețiȘtergere
  15. arata tare bine!!! sunt pe gustul meu!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc, Stefy de complimente si de vizita !

      Ștergere
  16. Ce arome minunate!!

    O primavara frumoasa iti doresc! Pupici :*

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc, Danutza ! O primavara minunata sa ai si tu !

      Ștergere

Acest blog nu permite comentariile anonime si necivilizate !

Va multumesc !