joi, 23 aprilie 2009

Filetto di maiale con marsala



Si de aceasta data, reteta face parte tot din bucataria italiana.
Ingrediente pentru 4 persoane:
  • 500/600 g muschi de porc
  • 1/2 pahar vin marsala sau vin rosu
  • 30 g unt
  • 4 linguri ulei (de masline am pus eu)
  • o lingura de otet balsamic
  • faina de griu
  • sare
  • piper
Taiem carnea in felii de grosimea degetului


si-l batem usurel cu ciocanul pentru carne, saram si piperam dupa gust...
Intr-o tigaie de prajit punem la topit untul apoi adaugam uleiul, iar in momentul cind e cald, punem feliutele de carne date prin faina, bineinteles cite doua, ca toate o data nu intra in tigaie, le lasam sa se rumeneasca foarte putin pe o parte, dupa care intoarcem pe cealalta, le scoatem pe o farfurie si le acoperim cu un capac.


Carnea este foarte molcuta fiind prajita in amestecul unt/ulei, nu s-a intarit absolut deloc.
In sucul ramas in tigaie, adaugam otetul balsamic si vinul, se vede din poza ca e inchis la culoare din cauza vinului si a otetului

cernem peste suc foarte putina faina de griu si amestecam repede sa nu se faca... cocoloase


Vom obtine o crema nu prea groasa, in care vom adauga din nou carnea si o lasam citeva minute, ca sa prinda gustul ingredientelor. Scoatem pe un platou ...


si servim cu cartofi la cuptor sau salata de rosii. Pofta mare !

8 comentarii:

Acest blog nu permite comentariile anonime si necivilizate !

Va multumesc !