marți, 28 aprilie 2009

Piept de pui la cuptor



Aceasta reteta face parte din categoria celor sanatoase si rapide... pentru copii mici si mari...
Avem nevoie de:
  • piept de pui
  • snacks/chips-uri/patatine (in italiana)
In cazul meu, am "palmat" ca sa nu zic "furat" chips-urile Isabellei, le-am farimitat cu miinile cit de marunt am putut...
Hmmm, am avut cam putine si le-am amestecat cu altele dar mai albe si de alta calitate. Gresit, sa nu faceti ca mine, ca altfel nu vor mai fi frumoase si colorate. Si inca ceva, sa fie punga desfacuta proaspat, adica sa fie crocante nu molcute.pieptul il taiem/transam in felii subtiri, fara sa punem sare ca chips-urile sint sarate si au si ulei, deci nici ulei nu putem pe carne
Luam cite o bucatica de piept, o punem in farfuria cu chips-uri si apasam cu podul palmei bine pe bucata de carne, ca sa se lipeasca cit mai multe si cit mai bine, intoarcem si pe partea cealalta si le punem in tava cuptorului pe hirtie de copt. Bineinteles ca asa facem cu toate bucatile... Vedeti in poza ca chips-urile sint de doua culorile. Daca chips-urile vor fi dintr-o punga abia deschisa, vor fi mai crocante, deci se vor farima mai bine si se vor lipi mai bine de carne. Am mai spus asta o data, dar stiti cum e de la o virsta... repetam sa nu uitam (adica asa fac eu)...
Bagam tava in cuptorul preincalzit la 180 de grade si le lasam pentru 10-15 minute, pina cind chips-urile devin crocante. Se servesc calde si crocante, cu sau fara salata de rosii. Pofta mare !

11 comentarii:

  1. Floricico,incepi sa repeti? :)))

    Foarte fain pieptul tau.Adica al puiului...

    RăspundețiȘtergere
  2. bunisor rau pieptul asta chips-sos!eu mai procedez asa la snitele de pui,folosind chips de porumb.dar la cuptor sunt sigura ca-i mai bun decit prajit!merci de idee,"cuscra"-ca doar si eu am un baiat!

    RăspundețiȘtergere
  3. Cuscra, deh, virsta... mai repet si eu sa nu uit ce am invatat... Dar sa stii ca si al meu e fain nu doar al puiului... hi, hi...

    RăspundețiȘtergere
  4. Alison eu incerc sa gatesc mai mult fara prajeala ca-i mai sanatos pentru toti. Sa stii ca iese foarte fraged, nu se usuca in cuptor. Multumesc de "incuscreala", dar vezi ca te aude cuscra si nu stiu ce o zice... ca noi sintem cuscre "de mult timp", adica se cunosc logodnicii... hi, hi...

    RăspundețiȘtergere
  5. Danutza, ce bine arata. Am salvat reteta :-)) Azi fac rulada cuscrei ca-i mai simplutza, decat rulada ta. Maine fac pieptul puiului tau :D. Pusici tie si Isabellei ( hai fie...si lui Tito )

    RăspundețiȘtergere
  6. Miki,esti belea soro! :)))

    Alison,poate vrei sa te incuscresti cu mine ca am fata.Isabela e data lui Robert,asa ca i-ati gandul...:)))

    RăspundețiȘtergere
  7. Miki, io zic sa faci pentru miine, pieptul puiului tau, ca cel de la puiul meu a disparut, hi.... hi... rid ca nebuna... Aaa, am sa-i transmit "pusicii" tai lui Tito...

    RăspundețiȘtergere
  8. Cuscra, fa-i cunostinta la baiatul lui Alison cu domnisoara ta, asa nu o sa se mai dea la lodognica lui Robert... (glumesc...

    RăspundețiȘtergere
  9. un'idea carinissima,brava Daniela........
    buona domenica!!

    RăspundețiȘtergere
  10. Grazie, Emamamma. Buona domenica anche a te !

    RăspundețiȘtergere
  11. poftiti la un premiu,doamna!pupici!

    RăspundețiȘtergere

Acest blog nu permite comentariile anonime si necivilizate !

Va multumesc !