miercuri, 15 aprilie 2009

Tagliatelle con sugo di pomodori e costine

Asta e o reteta inventata de mine, ca nu prea imi plac pastele cu ragu. Asa ca... avem nevoie de:
  • costine (coaste de purcel)
  • o ceapa mica
  • suc de rosii
  • doua linguri ulei
  • o legatura buna de patrunjel
  • o jumatate pahar vin alb
  • sare dupa gust
  • parmezan ras
Taiem ceapa si o punem la calit foarte putin, impreuna cu cele doua linguri de ulei. In poza bucata de coasta/costita...
Adaugam coastele taiate si spalate, le lasam un pic la prajit doar cit sa prinda culoare,
dupa care adaugam vinul alb, iar cind s-a evaporat vinul,


adaugam sucul de rosii.

Cind carnea e destul de molcuta, o scoatem pe o farfurie
iar cu ajutorul unui cutit si a unei furculite, scoatem oasele si taiem carnea bucatele destul de marisoare, ca in poza...
Punem carnea din nou in oala, adaugam patrunjelul si sare, lasam sa mai scada un pic si bineinteles carnea sa fie molcuta si pentru dinti de baba, dupa care dam la o parte oala, pentru a pregati tagliatelele, tura asta le-am cumparat ca mi s-a stricat masina...
Dupa circa patru minute, cind tagliatellele sint fierte, le scurgem de apa, le asezam frumos in farfurie, punem deasupra cit suc cu carnita doreste inimioara noastra
amestecam frumos tot continutul din farfurie, dupa dorinta putem adauga si parmezan ras si "voila", asta-i tagliatella mea. Va poftesc sa serviti cu incredere !
Daca cumva faceti mai mult suc, il puneti in cutii din plastic si le puteti congela.

8 comentarii:

  1. Buono , un piatto saporito e gustoso!

    RăspundețiȘtergere
  2. Arata foarte bine pastele tale!niciodata nu m-am gandit la varianta asta de paste cu costita :d..arata superb!trebuie incercate ;))

    RăspundețiȘtergere
  3. Grazie Mary, e davvero buonissimo... Bacio !

    RăspundețiȘtergere
  4. Multumesc Cristina, sper sa le incerci si sa vezi ce bune sint cu bucatelele de carne prin ele. Pupici !

    RăspundețiȘtergere
  5. ce bunatati!si ce noutate ,cu coaste...super!

    RăspundețiȘtergere
  6. Multumesc Alison, sa stii ca intr-adevar sint foarte bune la gust !

    RăspundețiȘtergere
  7. Claudia, daca adori pastele, atunci... incearca si vei vedea cit sint de bune.

    RăspundețiȘtergere

Acest blog nu permite comentariile anonime si necivilizate !

Va multumesc !