marți, 25 ianuarie 2011

Pulpe de pui cu citrice/Cosce di pollo agrumate


La ricetta in italiano si trova in basso

Inca o reteta mai ciudata, dar gustoasa tare...
Ingrediente:
* 2 pulpe de pui
* 2 portocale
* 3 mandarine
* 1 pompelmo roz
* o lingurita de seminte de fenicul (eu am avut susan)
* o lingurita de sos de soia (salsa di soia)
* sare
* piper

Spalam portocalele si radem coaja, e bine daca portocale ar fi netratate, dar cam greu de gasit, apoi le stoarcem bine sucul. Spalam bine pulpele de pui si intr-o tigaie antiaderenta cu putin ulei le rumenim pe ambele parti, timp de cinci minute. Intr-o tava yena sau de care avem prin bucatarie, punem pulpele de pui, adaugam mandarinele spalate si taiate in jumatate, semintele de susan, coaja rasa de la portocale, stropim cu sucul de portocale amestecat cu salsa de soia, saram putin, piperam si bagam in cuptorul preincalzit la 200 de grade, timp de 30 de minute, intoarcem pulpele dupa primele 15 minute.


Dupa jumatate de ora, adaugam pompelmo curatat si taiate feliutele in mici bucatele si lasam in cuptor inca 20-30 de minute, depinde cit de mari sint pulpele.

Servim calde, calde si cu cartofiori prajiti, deh... carnita de pui sta bine linga cartofiori.
Un sfat important: daca dezpielitam pulpele, carnea va absorbi mult mai bine gustul fructelor

Pofta mare !

COSCE DI POLLO AGRUMATE

Ingredienti:
  • 2 cosce di pollo
  • 2 arance non trattate
  • 3 mandarini
  • 1 pompelmo
  • 1 cucchiaio colmo di semi di finocchio (io avevo di sesamo
  • 1 cucchiaio di salsa di soia
  • sale
  • pepe
Grattugiate la scorza delle arance, poi spremetele. Rosolate le cosce per cinque minuti in un tegame antiaderente e mettetele in una teglia.
Unite i mandarini (meglio mandarini cinesi) tagliati a metà, i semi di finocchio e la scorza grattugiata delle arance, irrorate con il succo delle arance mescolato con la salsa di soia, salate leggermente, pepate e continuate la cottura in forno caldo a 200° per circa 30 minuti, girando le cosce a metà cottura.
Aggiungete il pompelmo sbucciato e tagliato a pezzettini e continuate la cottura per 20 minuti, accendendo negli ultimi minuti anche il grill in modo da far dorare la superficie. 

Buon appetito !

ricetta presa dalla revista "Vero cucina" - dicembre 2009


8 comentarii:

  1. reteta asta este tare ciudat de buna!!!bravissima,ne propui niste retete de lins degetele!!o zi buna!!

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  2. Ho tolto dal congrelatore le cosce per farle con l'arancia, la prossima volta provo questa versione!!

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  3. @ Grazie, Nicole ! Un bacione !!!
    @ Grazie, Solema ! Bacio !
    @ Grazie, Federica ! Bacio !!!

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  4. arata grozav friptura asta! :) am salvat reteta :D

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  5. Multumesc, Ama ! Friptura e delicioasa... daca o faci, te astept cu impresii. Pupici !

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  6. Grozava friptura! Da, da...numa' buna de lins degetele, asa-i. :))))

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