luni, 17 ianuarie 2011

Biscotti all'arancia


Biscuiti crocantosi si gustosi.
Avem nevoie de:


* 85 g unt
* 120 g zahar
* un ou
* sucul de la jumatate de portocala
* coaja de la portocala
* 350 g faina
* o lingurita praf de copt
* o lingura lapte
* zahar praf


In vasul de la mixer, zbatem bine untul la temperatura camerei cu zaharul si coaja de lamiie, iar cind compozitia a devenit spumoasa, adaugam oul, sucul de portocala, mixind incontinuu. Adaugam amestecind cu o lingura (eu am mixat) faina, praful de copt iar la sfirsit laptele. Vom obtine o compozitie nici prea moale, nici prea tare, deci... molcuta. Am cintarit aluatul si am impartit aluatul in parti egale (mi-au iesit doua tavi de biscuiti), am format snuruletele pe care le-am transformat in litera S si inimioare. Nu am pus faina pe masa de lucru.
Punem literele in tava tapetata cu hirtie de copt si bagam in cuptorul preincalzit la 170 de grade pentru circa 20 de minute.Lasam sa se raceasca bine si presaram deasupra zahar vanilat.
Si un individ de speriat... cam asa arata, doar ca mult mai mare, sarpele cu care m-am intilnit acum doi ani la intrarea in casa, el vroia sa iasa din casa - eu vroiam sa intru, brrr... asa ca, nu mai las niciodata vara usa de la intrare deschisa, mai sanatos e cu geamurile... Oricum, asta a sfirsit in burta soatei... biscuitele, nu individul rece...





6 comentarii:

  1. Ce frumusei ti-au iesit. Cred ca sunt deliciosi!

    RăspundețiȘtergere
  2. ce frumosi sunt,,,,,numa sarpele nu-mi place,,,,uff,nu l-as manca.O zi frumoasa!!

    RăspundețiȘtergere
  3. ce bine arata...felicitari.....o seara placuta...pupici

    RăspundețiȘtergere
  4. Multumesc, Iulia ! sint foarte buni, dar eu am apucat doar sa-i gust, ca nu m-a lasat Isabella, cica sint ai ei... Pupici !

    RăspundețiȘtergere
  5. Hai mai, Mirela... si sarpele e tot din biscuite... nu-i asa ca-i frumusel si-ti vine sa-l mingii ??? glumesc... Pupici si-o saptamina minunata !

    RăspundețiȘtergere

Acest blog nu permite comentariile anonime si necivilizate !

Va multumesc !