Ingrediente:
- 2 pulpe (fiecare pune cite vrea si cite are, depinde cit de mare e familionul)
- 3 rosii
- o ceapa
- masline negre
- sare
- piper
- un catel usturoi
- 2 linguri ulei
- jumatate pahar vin alb
Incepem cu spalat si "dezpielitatul" pulpelor, dupa care le taiem in doua. Intr-o tava punem uleiul si adaugam pulpele, apoi ceapa taiata fidelute, maslinele, rosiile spalate si taiate feliute. Aruncam in tava si usturoiul, saram, piperam si imbatam carnita.
Acoperim frumos cu o folie de aluminiu si bagam la cuptor la 200 de grade pentru circa o ora. Prima jumatate de ora lasam acoperit, dupa care lasam fara ca sa scada suculetul si sa se rumeneasca foarte putin carnita. Atentie, mai urmariti sa nu scada suculetul tot din tava.
Punem in farfurie, papam alaturi de o felie de piine calda si un paharut de vin (in cazul meu apa).
Noua ne place carnea pregatita asa, pentru ca nu are nici prea mult ulei (deh prajeala face rau la ficat) si iese molcuta si buna, ca dovada domnisoara noastra a papat fara mofturi si nu a mai asteptat sa-i dea mami "mura-n gura".
Pofta mare !!! Buon apetito !
delicioasa reteta!si noi facem asa ceva,ne place,pupici!
RăspundețiȘtergereMultumesc, pupici si o zi buna, Alison !
RăspundețiȘtergere