Aveti dovlecei in gradina, asa multi ca mine, ca dupa ce ati tot mincat din ei, o parte i-am curatat, taiat cuburi si bagat la congelator, sa nu stiti ce sa mai faceti cu ei ?!
Ei bine, astazi am pregatit un aperitiv gustos si delicat, dupa spusele domnisoarei care e anti-dovlecel... Ma certam de fiecare data cu ea sa manince, iar astazi s-a declarat multumita, spunindu-mi ca astia nu sint dovlecei...
Ingredientele folosite de mine:
- 2 dovlecei
- prosciutto cotto (sunca presata e buna)
- brinza philadephia
- scobitori
- salata
- rosii cherry
Intii de toate, am spalat, sters si taiat capetele la domniile zucchine. Am infierbintat gratarul bine de tot, am taiat dovleceii pe lungime, felii cit mai subtirele si le-am copt (ca nu pot spune prajit) repejor pe ambele parti, sint suficiente citeva secunde pe fiecare parte. Le-am lasat la racit, iar intre timp am taiat cu aparatul din dotare, felii cit mai subtirele de prosciutto. Am luat cite o felie de dovleac, am asezat deasupra o felie de prosciutto, am intins usurel cu cutitul un strat de brinza, iar ca o "hapsina" ce sint , nu m-am multumit sa le las asa, am mai asezat o felie de prosciutto deasupra urmata de un strat de brinza si... am rulat frumusel, cu grija si atentie sa nu se rupa, apoi am infipt o scobitoare sanatoasa, sa nu se intinda feliutele la soare.
Le-am asezat pe pat de salata (tot din gradina si ea) si ca sa nu fie prea mult verde in poze, a cules Isabella niste rosii, cica pentru decor.
Sint usor de facut si delicioase, nu ca le-am facut eu, ci pentru ca familionul a zis ca am facut prea putine. Poftiti, serviti ca sint proaspete !!!
foarte frumos platoul. sunt sigura ca e si gustos (aperitivul din el ,nu platoul propriu-zis:))).am niste sunca de curcan in frigider da' lipseste philadelphia.pupici
RăspundețiȘtergereSarah, poti pune orice fel de brinzica, dar sa o poti intinde cu cutitul si merge foarte bine cu sunculita de curcan, sau cu resturi de friptura taiate fin... Pupici !!!
RăspundețiȘtergereAm facut si eu cu prosciutto crudo,aceeasi de pe giallozafferano,vad ca tu ai adaptat-o putin,pupici!
RăspundețiȘtergereArata tare bine, as papa tot de acolo, Isabella are dreptate dau bine rosiile intre si merg de minune cu acest fel, ca si salata de altfel!Pupici si un weekend minunat!
RăspundețiȘtergereFlory, eu vazusem reteta pe "ricette piu", nu mai tin minte daca e exact asta denumirea, ei publica toate retetele de la Cotto e mangiato... Am sa incerc si eu cu prosciutto crudo, dar aveam cotto, asa ca l-am folosit... Pupici !!!
RăspundețiȘtergereMultumesc, Adela ! Pupici si week-end placut in continuare !!!
RăspundețiȘtergereSunt foarte frumoase rulourile, felicitari!
RăspundețiȘtergereMultumesc, Alexandrina ! Pupici !!!
RăspundețiȘtergeresuper,arata frumos,gustos,usor de facut,,,,excelent,felicitari,o duminica placuta
RăspundețiȘtergereArata super!
RăspundețiȘtergereo zi placuta iti doresc!
Multumesc, Ina ! Pupici si o duminica minunata sa ai !!!
RăspundețiȘtergereMultumesc, Alynusa !!! Pupici si sa ai o duminica minunata !!!
RăspundețiȘtergereFrumoase si gustoase.
RăspundețiȘtergereO zi frumoasa!
Ce rulouri elegante ai facut,fine si sigur gustoase!!!Eu as fi mancat singura vreo 4,5 are dreptate"familionul" -prea putine...
RăspundețiȘtergerePUPICI SI O DUMINECA PLACUTA!!!
@ Multumesc, Maria ! O duminica placuta iti doresc !!!
RăspundețiȘtergere@ Petronelo, adica tu esti de acord cu familionul meu... Le-am promis ca refac reteta, ca doar cresc dovleceii in gradina... Pupici !
Yummmi, inca de aseara de cand am vazut reteta salivez ... am pus si eu gand rau unor dovlecei din frigider:))
RăspundețiȘtergerePupici!
Danutza, inseamna ca le-ai pus gind bun si delicios, se vor bucura, cind ii vei minca... Pupici !!!
RăspundețiȘtergere