Si aceasta reteta face parte din cele, disparute rapid si facute cam acum vreo opt zile.
Ingrediente:
- 300 g faina
- 50 g zahar
- 40 g unt la temperatura camerei
- un ou
- 13 g drojdie proaspata
- 100 ml lapte caldut
- o lingurita micuta de miere (eu am pus zahar)
- 5 g sare
- o jumatate fiola lamiie (sau coaja rasa de lamiie)
- pentru umplutura : cca 150 g ricotta
- un ou micut
- 60 g zahar
- un pliculet zahar vanilat
- coaja rasa de lamiie
- sau... nutella
Intr-un castronel punem 50 g faina, 50 ml lapte caldut, zaharul si drojdia, le amestecam bine cu o lingura si acoperim vasul timp de o ora. In masina de piine am pus restul de faina, oul, untul, esenta de lamiie, amestecul de drojdie din castronel, laptele si am framintat cca 10 minute, am adaugat si sarea, apoi am continuat framintatul. Acoperim vasul in care avem aluatul si-l lasam la dospit timp de o ora, o ora jumatate, pina vedem ca s-a dublat volumul aluatului.
Pentru umplutura, amestecam ricotta, oul, zaharul vanilat si coaja de lamiie, zaharul de preferat sa-l adaugam in momentul cind facem trandafirasii, altfel compozitia devine prea lichida. Sau... folosim nutella...
Rasturnam aluatul pe masa de lucru si-l impartim in bilute de cca 35 de g una.
Luam pe rind cite o biluta si cu sucitorul formam cercuri de cca 10 cm
(poza e de pe forumul cookaround, deci nu-mi apartine)
punem in mijloc o lingurita de umplutura (de preferat sa punem acum un pic de zahar peste ricotta, riscul e mai mic de a se forma lichidul in umplutura) si incepem sa formam petalele trandafirului. Luam o petale da, una nu, adica primele trei vor inchide intr-un cerc umplutura, apoi terminam cu celelalte trei petale.
In tava tapetata cu hirtie de copt, asezam trandafirasii distantiati intre ei (eu am obtinut 16 bucati), acoperim si lasam in loc caldut la dospit, timp de cel putin 30 de minute, cred ca le-am putea lasa si o ora, dar eu nu am avut timp la dispozitie. Preincalzim cuptorul la 170-180 de grade, ungem cu un ou zbatut cu o lingura de zahar - trandafirasii si-i bagam in cuptor pentru cca 15-20 de minute, depinde foarte mult de cuptorul din dotare.
Lasam la racit, presaram zahar pudra deasupra si... le servim.
Noi le-am servit la mic dejun, iar daca le doriti proaspete si fragede, le puteti reincalzi pentru citeva secunde in MO.
Pofta mare sa aveti !
Sursa retetei
Unul este al meu.O bunatate.Pupici multi!
RăspundețiȘtergereSigur... serveste te rog... Pupici si o duminica minunata sa ai !
ȘtergereSuperbi trandafiri.
RăspundețiȘtergereTe pup si va doresc sa aveti o duminica faina.
Multumesc ! O duminica minunata sa ai, ca la noi e urit si ploua... Pupici !
ȘtergereRezultatele culinare minunate sint dovada placerii cu care le pregatesti si, in mod sigur, afectiunea pentru cei dragi care le consuma. Tine-o tot asa. Pup.
RăspundețiȘtergereMultumesc frumos, Kyra ! Foarte frumoase cuvintele... intr-adevar ma simt fericita, cind pot sa le satisfac dorintele la cei dragi... Pupici si o duminica minunata !
ȘtergereSi eu am facut, dar tare demult cu branza dulce, bune bune arata tare bine trandafirii tai !
RăspundețiȘtergereMultumesc ! Si eu am fost foarte incintata de rezultatul obtinut... Pupici !
ȘtergereCe fain arata!! Ma tenteaza, macar unul poate mai prind si eu.
RăspundețiȘtergereHi, hi... virtual, prinzi si doi, nu numai unul... pupici si o saptamina minunata sa ai !
ȘtergereDaaa... trandafirasii dispar in aceeasi zi in care sunt facuti, tare buni-s! Tb sa incerc umplutura ta, ca eu numai cu branza dulce si stafide am facut ;-) puup
RăspundețiȘtergereLiana, eu brinza dulce nu am de unde sa iau, iar stafide nu maninca odrasla din dotare... Acum ca sa zic adevarul, a mincat doar cu nutella... Pupici !
ȘtergereArata foarte bine, am sa fur una, asa de pofta! Pupici!
RăspundețiȘtergereHe, hei... la cite torturi ispitoare faci tu, un trandafiras e nimic pe linga bunatatile tale... Pupici !
ȘtergereMinunati... Vreau si eu ca tare frumosi ti-au iesit! Pup!
RăspundețiȘtergereMultumesc, Sara ! Serveste cu placere... Pupici !
ȘtergereCe bine arata! Yummmi! Pupici!
RăspundețiȘtergereCe frumos arata !!!! As papa si cativa !! ;)
RăspundețiȘtergerePapa, papa... Pupici !!!
ȘtergereCe frumos ies cu taieturile astea!Nu ma asteptam sa fie asa de simplu!Pupici!
RăspundețiȘtergereTeo, la inceput si eu am crezut ca e complicat, dar e foarte usor de facut... Pupici !
Ștergeremamaaaa...Daniela ce imi faci!!!Nu stiu ce ma voi face eu cu pofta mea :)arata suuuuper!!
RăspundețiȘtergereMultumesc... draguta ca intotdeauna ! Pupici !
ȘtergereGeniala reteta, si-mi place foarte mult cum ti-au iesit trandafirasii.
RăspundețiȘtergereO sa-mi salvez reteta sa nu fiu sigura ca o pired.
O dupa-masa frumoasa in continuare!
Multumesc de complimente si de vizita ! O saptamina minunata iti doresc !
ȘtergereTi-au iesit tare bine trandafirii! Si eu am incercat reteta, dar cu branza dulce.
RăspundețiȘtergereHe, hei... n-am eu noroc sa folosesc brinza dulce, trebuie sa ma multumesc cu ricotta, ca inca nu am gasit o vacuta sa cumpar lapte adevarat si sa fac eu brinzica... Pupici !
ȘtergereSuperbi si deliciosi!!!!Felicitari:)!
RăspundețiȘtergereMultumesc, Maria ! Pupici !
Ștergeresono bellissime e chissa' quanto buone..
RăspundețiȘtergerebravissima!!
baci
Grazie, Enza ! Un bacione e buona domenica !!!
ȘtergereEu acum am vazut reteta asta minunata!
RăspundețiȘtergereFrumosi foc trandafirii tai Daniela!
He, hei... sint mincati cam de multisor... Pupici !
ȘtergereArata grozav ! Bravo ! :)
RăspundețiȘtergereMultumesc, Adina !
ȘtergereCe retete minunate!!!
RăspundețiȘtergereMultumesc, Mihaela !
Ștergere