miercuri, 31 octombrie 2012

Tarta cu broccoli


O reteta in care am pus, tot ce era in plus prin frigider, adica nimic nu aruncam, reciclam si mincam...
Ingrediente:
  • o foaie de aluat frantuzesc rotunda
  • 200 g broccoli
  • 175 g ricotta
  • 75 g iaurt natural
  • 2 cirnati 
  • 4 rosii cherry
  • 2 oua
  • patrunjel
  • parmezan ras
  • o jumatate de ceapa, marime mijlocie
  • piper
  • sare
  • 10 masline negre
 Intii de toate am fiert in apa sarata pentru cca trei minute, broccolii (productie proprie), v-am spus ca am gradina super plina de broccoli, varza, conopida, deci citeodata mai trebuie sa inventez cite o reteta... Am scurs broccolii de apa, iar in tigaia de prajit, am prajit ceapa taiata marunt pina a prins culoare aurie, apoi am adaugat broccoli, i-am lasat si pe acestia la calit foarte putin... 
Intr-un castronel am zbatut bine ouale, am adaugat ricotta, iaurtul (puteti sa inlocuiti cu lapte sa sa puneti tot ricotta), am amestecat bine ingredientele, apoi am adaugat un pic de sare, piper negru macinat si o mina buna de patrunjel, spalat si taiat marunt si citeva linguri de parmezan. 
Am preincalzit cuptorul la 180 de grade, apoi in tava pentru tarte, am intins aluatul frunzesc. Cu ajutorul unei furculite am intepat destul de des aluatul, ca sa nu se umfle. Am presarat parmezan pe toata suprafata foii, am asezat broccoli impreuna cu ceapa, cirnaciorii (ai mei erau afumati) taiati bucatele, dupa ce le-am eliminat pielita, rosiile spalate si taiate in patru (deh, facusem eu un model frumos, care a disparut in cuptor), maslinele taiate in doua, apoi am pus deasupra compozitia de oua+ricotta...
Am bagat tava in cuptorul preincalzit la 180 de grade timp de 35 de minute, ultimele 12 minute am ridicat temperatura cuptorului la 200 e grade.
A iesit o tarta superdelicioasa, pe care v-o recomand cu cea mai mare placere...
Doar ca... va sfatuiesc sa o mincati cind e calduta, chiar rece daca aveti timp sa asteptati. Eu am facut-o aseara, iar astazi la prinz, era si mai buna decit ieri. 
Pofta mare !



22 de comentarii:

  1. Mie imi place tare mult broccoli-ul.Clar aceasta reteta este pe gustul meu!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc, nene haplea ! si noi sintem mari amatori de broccoli, dar al meu sot planteaza prea multi, iar atunci trebuie sa-mi storc o tirica creierii ca sa vad cum ii prepar...

      Ștergere
  2. Uite de asta imi plac mie tartele sarate.... se recicleaza o gramada de chestii din frigider, se inventeaza pe moment combinatii care mai de care si la final scoatem din cuptor tarte de o super bunatate!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ai dreptate, Any ! Putem baga in ele, toate bucatelele de prin frigider si mincam si ceva buna...

      Ștergere
  3. Ce bunatate, imi place mult brocolli, daer si tartele cu legume, asa ca ma invit la tine la masa :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Răspunsuri
    1. Flori, de astea sint bune tartele sarate, aruncam in ele tot ce e prin frigider...

      Ștergere
  5. Răspunsuri
    1. Alina, multumesc de vizita ! Daca-ti plac tartele sarate, iti pot spune doar ca e foarte gustoasa...

      Ștergere
  6. Cred ca a fost un deliciu !!! ;)

    RăspundețiȘtergere
  7. Am sa vin urgent, ma primesti Daniela? :) Imi plac tartele sarate, dar din pacate doar mie,:( restul familiei nu sunt prea incantati. Pupici fetele mele!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. La noi pe Isabella o conving mai greu sa manince, dar tot trebuie sa aiba si ea o feliuta cit de subtirica, altfel nu-i mai fac bunatati de care vrea ea...

      Ștergere
  8. Si eu reciclez.:))
    Nu refuz o feliuta de tarta !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Adina, la mine in casa stiu ca incep cu comentariul meu cind fac mofturi:... ca multi sint in lume, care nu au o bucatica asa buna, nici in ziua de paste... iar la cit costa toate in magazine, e mare pacat sa aruncam...

      Ștergere

Acest blog nu permite comentariile anonime si necivilizate !

Va multumesc !