miercuri, 23 ianuarie 2013

Ciambella cu frisca si dulceata de piersici


Ceva nu prea dulce, dar fraged si delicios ca gust...
Ingrediente necesare pentru un ciambellone...
  • 3 oua
  • 150 g zahar
  • 300 g faina
  • 300 ml frisca lichida
  • un pachetel zahar vanilat
  • 16 praf de copt
  • dulceata de piersici
Separam intii albusurile de galbenusuri, apoi galbenusurile le mixam impreuna cu zaharul pina se deschid la culoare, adaugam frisca lichida, faina cernuta impreuna cu praful de copt, zaharul vanilat.
Separat mixam albusurile pina se intaresc bine, ca la bezele..., le rasturnam usurel peste compozitia cu galbenusuri si amestecam incetisor si cu atentie, de jos in sus, cu o lingura de lemn pina se incorporeaza bine albusurile. Vom obtine o compozitie destul de grosuta. 
Pregatim forma de ciambella, unsa cu unt si tapetata cu faina. Daca doriti sa iasa ciambella mai interesanta ca aspect cind e taiata, puneti intii de jur imprejur jumatate din compozitie, apoi din loc in loc cite o lingura de dulceata de piersici (sau de care aveti), apoi continuati cu restul compozitiei. Eu am crezut ca in cuptor bucatile de piersici se vor lasa la fundul tavii, dar tura viitoare le voi pune cum am spus mai sus. 
Bagam tava in cuptorul preincalzit la 180 de grade si o lasam timp de cca 45 de minute, depinde foarte mult de cuptor, dupa 35 de minute, faceti o proba cu scobitoarea.
Scoatem din cuptor, lasam la racit, presaram zahar pudra deasupra, taiem si servim alaturi de cafeaua de dimineata. 
Sectiunea, am pierdut-o pe drum, adica am uitat sa o pozez...
Pofta buna, va doresc !

19 comentarii:

  1. Delicioasa, pentru un mic dejun delicios! Sau de ce nu, pentru o gustarica dupa amiaza cu un ceai cald :).

    RăspundețiȘtergere
  2. Ciambella asta cum ii spui tu e ochioasa rau!
    Sigur nu ai pastrat si pentru musafiri?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Kyra, pentru prieteni oricind intru in bucatarie si rezolv problema. Pupici !

      Ștergere
  3. che bonta' questa ciambella..potessi averne una fettina ora..
    Grazie per il tuo graditissimo commento..
    a presto..baci!!

    RăspundețiȘtergere
  4. arata super,dar pune si tu mai multe poze din procesul de pregatire.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Paula, la inceput puneam retetele pas cu pas, pina m-am trezit ca nu mai era loc pentru poze pe Picasa si-mi cereau banuti, atunci am inceput sa mai sterg din ele, alfel inchideam blogul... Nu mai stiu cum e acum cu google... Multumesc de vizita !

      Ștergere
  5. Tare frumusica este! Imi place ca mereu vii cu idei noi si super bune...pacat ca esti asa departe de mine, sa fi putut si eu gusta macar putin din ele :) Te pup

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc, Paula ! Draguta, ca de obicei ! Eu incerc sa fac dulciuri nu prea dulci, ca altfel ne rasturnam, devenim rotunjori, rotunjori... hi, hi... Pupici si te astept la mine !

      Ștergere
  6. Am venit si eu la spartul targului!
    Ce sa mai apuc de Isabella si Tito,nimic !:))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dar ce crezi ca eu m-am ascuns ?! Nu, am papat cot la cot, toata familia... Pupici !

      Ștergere
  7. Mmmmmmmmmm ce bine arata! Vai ce-mi faci Daniela!!! V-am pupat fetelor!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Adela, stii ce se spune mai nou ?! Trebuie sa mincam din toate, dar cu masura, iar dulciurile nu trebuie sa dispara... Asa ca, lasa dieta si treci la facut o prajiturica cum numai tu stii sa faci ! Pupici !

      Ștergere
  8. Ce bunatate!!!!Yummy!Week-end placut!

    RăspundețiȘtergere
  9. Si tu poti sa juri ca minunata si pufoasa asta de ciambella nu ingrasa deloc-deloc??

    RăspundețiȘtergere

Acest blog nu permite comentariile anonime si necivilizate !

Va multumesc !