Un altfel de rulada, ca sa nu spun omleta umpluta cu somon afumat.
Ingrediente:- 3 oua
- 50 dl lapte
- 2-3 linguri maioneza
- 200 g somon afumat
- busuioc
- marar
- ulei extravergin de masline
- sare
Intr-un castron zbatem ouale impreuna cu laptele, putina sare (atentie nu exagerati pentru ca somonul este saratel), o lingura de busuioc maruntit, o lingura de marar maruntit.
Incalzim putin ulei intr-o tigaie de prajit, iar cind aceasta s-a infierbintat, cu ajutorul unui servetel intindem uniform uleiul pe toata suprafata tigaii si totodata, vom sterge uleiul in exces, apoi varsam compozitia in tigaie si lasam sa se friga omleta, la foc mic, circa 2-3 minute pe fiecare parte.
Rasturnam omleta pe un platou, lasam foarte putin sa se raceasca, intindem deasupra maioneza
aranjam deasupra ei, feliutele de somon afumat (puteti pune mai mult, mie atita imi ramasese dintr-un pachet si n-am vrut sa mai desfac altul...
incepem sa rulam incet omleta, pina vom obtine o mica rulada
invelim rulada intr-o foaie de aluminiu si o dam la frigider pentru cel putin o ora.
Cind dorim sa servim, eliminam aluminiul, taiem omleta feliute de circa 2-3 cm grosime, asezam feliile pe un platou si decoram cu frunzulite de marar. Al meu era congelat, deci nu am putut sa pun mustati la omleta.
Bravos. Simplu, rapid si absolut genial! Imi place ideea. pup monu
RăspundețiȘtergereHello Daniela,
RăspundețiȘtergerete astept sa-ti ridici un "Sunshine" award pe care ti-l ofer cu drag pentru tot ce "Preparati si Mincati"! Complimente pentru tot!
XO
Monu, multumesc ! Pupici si o zi buna !
RăspundețiȘtergereMultumesc mult, Nina ! Imediat te vizitez... Pupici !
RăspundețiȘtergereIntereanta si pofticioasa si aceasta reteta! rapida si de efect!
RăspundețiȘtergerece caut eu pe blogul tau cand tin regim???::)
Lasa Ellis, tii regim mai in primavara, iti spun eu cind, ca vreau si eu sa mai slabesc o tirica...
RăspundețiȘtergere