Dupa indelungate lupte cu calculatorul, internetul, blogger-ul, in sfirsit am reusit sa incarc pozele, am vreo 6 ore de chin, mai aveam un pic si aruncam calculatorul pe geam.
Sau poate totusi e vina mea ca n-am postat vreo trei luni...iar acum nu ma mai recunoaste domnul blog sau doamna blog...
Avem nevoie de urmatoarele ingrediente:
- vinete
- ardei
- usturoi
- frunze proaspete de busuioc
- ulei de masline extravergine
Deci, ieri dimineata, am strins din gradina citeva vinete si ardei, spalat, sters de apa, curatat si taiat
vinetele felii nu prea groaase, dar nici prea subtiri. Am infierbintat gratarul, pe aragaz bineinteles, desi operatiunea poate fi facuta si in aer liber, dar nu aveam chef de facut focul afara, am copt putin pe ambele parti, vinetele si ardeii, iar cind au fost gata, i-am pus pe rind intr-un castron si am turnat cite un pic de ulei. Am pregatit borcanelele spalate si uscate, am pus un pic de ulei, apoi frunze de busuioc si felii de vinete (vedeti ca vinetele se pot indoi fara sa se rupa ), adaugam si felii de ardei, felii de usturoi si ulei (atentie, e indicat ca dupa fiecare strat sa turnam ulei, asa nu vom risca sa prinda aer intre ele si dupa aceea sa faca mucegai.Continuam cu fiecare strat, iar la sfirsit, apasam incetisor cu degetele, punem ulei din abundenta si infiletam capacul.
Se pastreaza foarte bine in perioada de iarna si le servim, fie alaturi de o fripturica, fie alaturi felii de salam si brinza. Daca nu aveti ulei de masline, legumele la gratar se pot conserva in pungute la congelator.
In poza sint cele pe care le-am conservat acum trei saptamini, le-am papat cu piinita si prosciutto crudo.
Na,asta chiar n-as pastra-o pentru iarna!
RăspundețiȘtergereLe-as manca imediat!
Sunt foarte apetisante!
Angi si noi le mincam aproape in fiecare zi, dar daca tot le am in gradina, profit si mai pun cite doua borcanele pe saptamina, asta ca sa-mi satisfac poftele si la iarna...
RăspundețiȘtergere