vineri, 1 octombrie 2010

Muffins cu morcovi si ciocolata cu lapte





Papa buna pentru pitici, mamici, tatici, ideala pentru micul dejun, alaturi de o canita cu lapte si cacao (pentru copii) sau cafea cu lapte  (pentru cei mari).
Reteta am vazut-o pe un canal de televiziune italian, emisiunea "Cotto e mangiato"

Ingrediente pentru 12 bucati:
  • 2 oua
  • 125 g de zahar
  • 120 g de faina 00
  • 75 g de unt
  • 16 g praf de copt
  • 80 g migdale
  • 400 g morcovi
  • 60 g ciocolata cu lapte
Amestecam bine zaharul cu untul la temperatura camerei, sau il puteti topi si lasa la racit, altfel va fi cam greu sa amestecati ingredientele, adica veti pati ca mine..., adaugam ouale amestecam, cernem faina si praful de copt si le adaugam si pe acestea, adaugam migdalele macinate, apoi mixam si morcovii sau ii dam prin razatoarea cu gauri mici, amestecam bine, adaugam si ciocolata taiata bucatele micute-
Pregatim formele de muffins, le tapetam cu formele de hirtie, punem compozitia cu lingurita in masura cit mai egala , bagam tava in cuptorul preincalzit la 180 de grade si le lasam timp de 20 de minute. Le scoatem din cuptor, le lasam sa se raceasca bine, presaram zahar pudra si papam, cu ochii, cu dintii cum dorim.
Sint fragede si bune, bune, nu mi-am imaginat niciodata ca dulciurile care contin morcov, pot fi atit  de delicioase.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Acest blog nu permite comentariile anonime si necivilizate !

Va multumesc !