miercuri, 4 mai 2011

Calamari gratinati



la ricetta in italiano si trova in basso
O papita delicioasa si sanatoasa. 
Ingrediente necesare:
  • 500 g calamari
  • 4 linguri pesmet
  • 5 foi de busuioc proaspete
  • 3 linguri ulei de masline
  • o legaturica de patrunjel
  • o jumatate ceapa
  • o jumatate de lamiie
  • un catel usturoi
  • sare
  • piper
Spalam bine calamarii si-i punem intr-un castronel. Spala si taiem marunt busuiocul, patrunjelul si ceapa, usturoiul il taiem in doua, condimentam cu ulei, adaugam un pic de sare si putin piper. Lasam la marinat timp de o ora sau si mai bine, lasam la marinat de la prinz pina seara.
Preincalzim cuptorul la 200 de grade (ventilat). Amestecam din nou calamarii cu condimentele, eliminam usturoiul si rasturnam totul intr-un vas yena, le asezam cit  mai uniform, apoi presaram deasupra pesmetul...


si bagam tava in cuptorul preincalzit timp de 25 de minute pina vedem ca s-au gratinat frumos. Cu ajutorul unei palete cu gaurele (pentru a se putea scurge uleiul in exces), luam calamarii si-i asezam pe un platou, stropim cu lamiie, decoram cu felii de lamiie si servim. Sint deliciosi si foarte, foarte fragezi. 
Pofta buna !!!

CALAMARI AL FORNO GRATINATI 

Ingredienti:
  • 500 g calamari 
  • 5 cucchiai di pangrattato 
  • 5 foglie di basilico 
  • 3 cucchiai di olio evo 
  • 1 mazzetto di prezzemolo 
  • 1 spicchio d'aglio 
  • cca 1/2 cipolla 
  • 1/2 limone 
  • sale 
  • pepe
Prima di tutto dobbiamo lavare e sciacuare bene gli anelli di calamaro e metterli in una ciocola. Tritiamo insieme il basilico, il prezzemolo, la cipolla e l'aglio tagliato in due, mettiamo l'oglio, poco sale e pepe. Mescolare bene gli ingredienti (i calamari con il trito) e lasciamo a macerare in frigo dal pomeriggio fino la sera. Preriscaldate forno a 200°C (forno ventilato). Mescolate ancora una volta, poi versate il contenuto in una teglia antiaderente, distribuendoli uniformemente sulla superficie. Ricoprite con il pangrattato ed infornate per 25 minuti. 
Impiattate, usando una spatola forata per scolare l'eventuale liquido di fondo. 
Servite caldissimi, accompagnati con fette di limone. Sono buonissimi e molto morbidi.


8 comentarii:

  1. Cred ca sant foarte buni asa ...eu ii faceam numai pane.Data viitoare voi incerca sa-fac asa!!!
    Pupici!

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  2. Nu am mancat pana acum calamari, spre rusinea mea!
    Cam ce gust au?
    As incerca reteta ta, caci arata asa bine:)
    Pup!

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  3. Petronela, eu ii faceam cu paste sau ii fierbeam un pic si ii condimentam cu ulei, sare si lamiie, dar asa sint foarte fragezi si gustosi. Pupici !

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  4. Danutza, nu-i nici o rusinica, eu am inceput sa maninc de cind m-am maritat si as fi in stare sa maninc non stop. Daca-ti place pestele sigur vei minca cu gust si fructele de mare. Astept sa-mi spui care a fost prima impresie dupa ce maninci. Pupici !

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  5. Ciao Daniela, non sono riuscita a tradurre la pagina ma questa ricetta grazie alle foto credo di averla capita e non vedo l'ora di farla, adoro i calamari, questi sono fatti al forno, giusto? Grazie buon fine settimana, Alex

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  6. Alex, scrivo la ricetta anche in italiano...

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  7. Grazie questa te la copio e lafaccio in settimana, buona settimana e complimenti per la torta e la bimba, bella festa! Ciao Alex

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  8. Grazie, Alex ! Baci e buona settimana !!!

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