O papita delicioasa si sanatoasa.
Ingrediente necesare:
- 500 g calamari
- 4 linguri pesmet
- 5 foi de busuioc proaspete
- 3 linguri ulei de masline
- o legaturica de patrunjel
- o jumatate ceapa
- o jumatate de lamiie
- un catel usturoi
- sare
- piper
Spalam bine calamarii si-i punem intr-un castronel. Spala si taiem marunt busuiocul, patrunjelul si ceapa, usturoiul il taiem in doua, condimentam cu ulei, adaugam un pic de sare si putin piper. Lasam la marinat timp de o ora sau si mai bine, lasam la marinat de la prinz pina seara.
Preincalzim cuptorul la 200 de grade (ventilat). Amestecam din nou calamarii cu condimentele, eliminam usturoiul si rasturnam totul intr-un vas yena, le asezam cit mai uniform, apoi presaram deasupra pesmetul...
si bagam tava in cuptorul preincalzit timp de 25 de minute pina vedem ca s-au gratinat frumos. Cu ajutorul unei palete cu gaurele (pentru a se putea scurge uleiul in exces), luam calamarii si-i asezam pe un platou, stropim cu lamiie, decoram cu felii de lamiie si servim. Sint deliciosi si foarte, foarte fragezi.
Pofta buna !!!
CALAMARI AL FORNO GRATINATI
Ingredienti:
- 500 g calamari
- 5 cucchiai di pangrattato
- 5 foglie di basilico
- 3 cucchiai di olio evo
- 1 mazzetto di prezzemolo
- 1 spicchio d'aglio
- cca 1/2 cipolla
- 1/2 limone
- sale
- pepe
Impiattate, usando una spatola forata per scolare l'eventuale liquido di fondo.
Servite caldissimi, accompagnati con fette di limone. Sono buonissimi e molto morbidi.
Cred ca sant foarte buni asa ...eu ii faceam numai pane.Data viitoare voi incerca sa-fac asa!!!
RăspundețiȘtergerePupici!
Nu am mancat pana acum calamari, spre rusinea mea!
RăspundețiȘtergereCam ce gust au?
As incerca reteta ta, caci arata asa bine:)
Pup!
Petronela, eu ii faceam cu paste sau ii fierbeam un pic si ii condimentam cu ulei, sare si lamiie, dar asa sint foarte fragezi si gustosi. Pupici !
RăspundețiȘtergereDanutza, nu-i nici o rusinica, eu am inceput sa maninc de cind m-am maritat si as fi in stare sa maninc non stop. Daca-ti place pestele sigur vei minca cu gust si fructele de mare. Astept sa-mi spui care a fost prima impresie dupa ce maninci. Pupici !
RăspundețiȘtergereCiao Daniela, non sono riuscita a tradurre la pagina ma questa ricetta grazie alle foto credo di averla capita e non vedo l'ora di farla, adoro i calamari, questi sono fatti al forno, giusto? Grazie buon fine settimana, Alex
RăspundețiȘtergereAlex, scrivo la ricetta anche in italiano...
RăspundețiȘtergereGrazie questa te la copio e lafaccio in settimana, buona settimana e complimenti per la torta e la bimba, bella festa! Ciao Alex
RăspundețiȘtergereGrazie, Alex ! Baci e buona settimana !!!
RăspundețiȘtergere