Pilaful de orez cu dovlecei si sofran, e o reteta foarte simpla, dar foarte gustoasa.
Ingredientele folosite de mine: - 2 pahare de orez
- un cubulet knorr vegetal
- doi dovlecei
- un catel usturoi
- un pliculet de sofran
- piper
- patrunjel
- ulei
Intii de toate spalam si taiem feliute subtiri dovleceii, apoi in prajim foarte putin impreuna cu usturoiul intreg si putin ulei. Eliminam usturoiul si adaugam orezul. Prajim foarte putin, amestecind incontinuu, apoi adaugam cite un pic din supa (knorrul il dizolvam intr-un litru de apa clocotita) pina vedem ca orezul este bun de mincat. Aproape de sfirsit, adaugam pliculetul de sofran pe care-l dizolvam in putina supa. Punem in farfurii, presaram putin piper si patrunjel taiat marunt.
In prima poza e portia sotului cu un pic de parmezan ras, portia mea e fara parmezan pentru ca era in zi de post. Pofta buna !!!
Ador sofranul...ii da orezului o savoare deosebita... iar in prajituri nu mai vorbesc :) Minunat Daniela. O zi frumoasa!
RăspundețiȘtergereAntonina (ca sa nu zic Antonella, care e al doilea nume al fetitei mele), stii ca n-am incercat niciodata sa fac dulciuri cu sofran...Buna ideea, de tinut minte si de gasit reteta potrivita... Pupici si-o zi minunata sa ai !
RăspundețiȘtergereAi zis tu singura, simplu si gustos l-am facut si eu si-i foarte bun!Ai incercat si cu dovleac dar fara usturoi???Mie imi place la nebunie...
RăspundețiȘtergereTe pup si pe curand!!!!
Petronela, sa stii ca nu se simte gustul de usturoi, pentru ca l-am prajit putin, apoi l-am aruncat. Am sa incerc si varianta ta... Pupici dulci !!!
RăspundețiȘtergereMersi de vizita Daniela,ai un blog minunat plin de retete apetisante si ce cauta romancuta noastra in Elvetia si casatorita cu un italian pe deasupra?vad ca n-ai uitat traditiile romanesti si mancarea buna de acasa,felicitari
RăspundețiȘtergereè proprio come dici....semplice e gustosooo!!
RăspundețiȘtergerebaciotti!!
Multumesc, Doinitza ! Imi plac creatiile tale la nebunie... Pupici si-o zi buna !
RăspundețiȘtergereGrazie, Enza ! Bacini e buona giornata !
RăspundețiȘtergere