Asta e reteta cu care va delectez astazi... inainte de plecarea la mare...
Dedic aceste fursecuri, iubitorilor si viitorilor iubitori ai nucii de cocos (asta ca sa nu iasa cocos de pus in bors...)
Ingredientele necesare:
- 2 oua
- 180 g faina de cocos
- 50 g faina
- 170 g zahar
- un pachetel zahar vanilat
- un virf de cutit de sare
- 2 g praf de copt
- pentru umplutura cirese sau visine din sirop
Intr-un castron, mixam bine ouale impreuna cu zaharul si zaharul vanilat, pina cond vom obtine o compozitie deschisa la culoare si spumoasa (pufoasa...
Adaugam apoi faina de cocos si faina normala si amestecam bine ingredientele, iar la sfirsit adaugam sarea si praful de copt.
Cu ajutorul unei lingurite luam cite un pic din aluatul respectiv si formam multe bilute (eu le-am cintarit si le-am facut in jur de 20 g una), in centrul bilei putem cite o cireasa/visina, ale mele erau cirese negre din dulceata.
Trecem bilutele prin nuca de cocos (eu am omis pasajul respectiv) si le asezam in tava cuptorului pe hirtie de copt, le strivim un picut (nu exagerati, da ??? !!!) si dam tava in cuptorul preincalzit la 180 de grade, timp de cca 15 minute (doar cit sa se bronzeze un pic). Daca dorim, cind sint reci, putem presara un pic de zahar vanilat (eu nu, pentru ca erau destul de dulci).
Sint mult mai bune si mai gustoase, daca le servim a doua zi ...
Doresc o duminica minunata tuturor celor care ma viziteaza si-mi doresc si va doresc, vacanta placuta !!!
Wow,ce super arata!
RăspundețiȘtergereo duminica placuta!
Cred ca tu si cu nuca de cocos ati facut minuni cu fursecurile alea!Te puuup,Daniela!
RăspundețiȘtergereSimplesmente maravilhosos, amei essa receita e vou traduzi-la e leva-la comigo. beijinhos e um lindo domingo
RăspundețiȘtergereO vacanta minunata si relaxanta....mi-a placut chestia cu cocosul si cu borsul...m-am amuzat teribil...nu m-am gandit niciodata!
RăspundețiȘtergereTimp frumos si apa limpede!!!
La care mare te delectezi?
Te-am pupicit!!!!
..spirito internazionale in cucina!
RăspundețiȘtergereComplimenti!
Buon Pomeriggio!
Francesca di SingerFood & Chiccherie
Ce delicioaseee!pupicei!
RăspundețiȘtergereHmm.. ce bine arata!! si ce frumos ti-au crescut! eu mi-am terminat portia de fursecuri... dar dau o negresa pe un fursec ;) Pupici
RăspundețiȘtergerebune,arata bine in interior,vacanta placuta
RăspundețiȘtergereBuoni questi biscotti al cocco, mi piacciono molto!!!
RăspundețiȘtergereTi seguo e se ti fa piacere passa a trovarmi.
A presto
Ce frumos arata. Cand zici faina de cocos te referi la fulgi de cocos care sunt si pe la noi, sau exista si faina de cocos? Pup!
RăspundețiȘtergereCat de bine arata!
RăspundețiȘtergere@ Grazie, Mary !
RăspundețiȘtergere@ Multumesc, Alynussa... a mai trecut o duminica pina am raspus la mesaj...
@ Teo, minunea a fost cind le_am papat... mai mult eu, ca odrasla nu anti... dulciuri cu nuca de cocos...
Suely Peres, obrigada por visitar e espero conseguir seu prato...
RăspundețiȘtergerePetronela, mai pe moldoveneste cucos, dar aveam o vecina care se chema asa si spunea tot timpul cocos, cu un accent de-ti venea sa-l faci cu bors... glumesc bineinteles... La mare am fost (adica s-a terminat vacanta) pe linga Roma, cazati la casuta noastra... Pupici !!!
RăspundețiȘtergereSingerFood e Chiccherie, grazie per la visita !
RăspundețiȘtergere@ Multumesc, Flory ! Pupici !!!
RăspundețiȘtergere@ Antonina, trebuie sa te vizitez sa vad ce-ai mai facut, ca sigur negresa nu mai ai... Pupici !
@ Multumesc, Ina ! Deja s-a terminat vacanta... Pupici !!!
Laura, grazie per la visita !
RăspundețiȘtergere@ Sara e nuca de cocos rasa, cum se gaseste si in tara. Pupici !
RăspundețiȘtergere@ Multumesc pentru vizita, Carucioare !
Arata foarte bine!
RăspundețiȘtergerePupici :)
Frumoase foc fursecurile.
RăspundețiȘtergereDaniela, trebuie sa-ti spun ca de 3 zile iti "studiez" blogul, felicitari, foarte frumos, iar retetele foarte clar si bine prezentate. Mult succes in continuare
RăspundețiȘtergerep.s. de unde exact din Calabria? ca am si eu "neamuri" pe-acolo :D
daca se poate spune bineinteles
anonim semnat Mirush
Mirush, multumesc de vizita si de complimente... Sper sa-ti placa retetele si sa incerci din ele. Sotul e din San Giorgio Morgeto, iar daca ai rude acolo, poate ne vedem vara ca noi mergem la mare in zona... Pupici !
RăspundețiȘtergere