Acum vreo citeva zile domnisoara Isabella a cerut pinochi, adica gnocchi... Asa ca, ieri dimineata m-am apucat de confectionat, deh... dorinta trebuia indeplinita, iar gnocchi cumparati se lipesc de cerul gurii precum mamaliga la catei...
Ingredientele folosite de mine:- un kg cartofi cintariti cu tot cu coaja
- 300 g faina de griu
- 8 g sare
- un ou
- suc de rosii cu coaste de porc
- parmezan ras
Am fiert cartofii in apa cu sare, i-am curatat cit erau calzi, bineinteles cu ajutorul furculitei am intepat domnul/doamna cartof, iar cu cutitul am curatat pielita cartofilor (he, he... mare filosofie). I-am strivit cu aparatul din dotare
am adaugat faina, am facut o gaura in mijloc in care am pus oul si sarea, apoi m-am apucat de framintat, totul intr-un vas incapator. Pe parcurs am mai adaugat faina (nu stiu cita), depinde foarte mult de calitatea cartofilor, am format snurulete pe care le-am taiat bucatele, apoi cu furculita am dat forma gnocchi-lor.
De indicat sa fie facuti dimineata si sa fie lasati pe prosopul pe care am presarat un pic de faina, asa se vor "usca" putin si nu vom risca sa se lipeasca in timpul fierberii. Deci, ii punem in apa cu sare cind aceasta da in clocot, iar cind acestia vin deasupra, ii luam cu paleta cu gauri si-i punem peste sosul preparat., iar reteta preparata de mine o gasiti aici. Restul gnocchilor se pot congela, va dati seama ca nu am mincat un kg de cartofi plus restul ingredientelor. Punem in vase de plastic, doar un strat, le congelam bine, apoi rind pe rind, ori le punem intr-un alt vas de plastic, ori in pungute de plastic.
Cind dorim sa facem din nou gnocchi, ii rasturnam in apa clocotita, asa congelati, ca daca-i lasam la caldurica, riscam sa obtinem un piure de cartofi, ca sa nu zic o mamaliguta de cartofi.
Pofta buna !
Suna foarte bine, foarte tentant, genul acesta i place si fiicei mele mai mari! Pup cu drag!
RăspundețiȘtergereMmmmm, ce pofta am ....imi place sosul la nebunie! Stie ea Isabella ce-i bun, d-aia cere:) Pupici!
RăspundețiȘtergerecomplimenti adoro gli gnocchi poi con questo sughetto ti seguiro
RăspundețiȘtergereCe bunatati,si asa frumos colorati.Trimite si la mine.Pupicei!
RăspundețiȘtergereBuonissimi gli gnocchi e il sugo con pomodoro e costine una vera squisitezza :))
RăspundețiȘtergerebrava...
Multumesc, Adela ! Atunci se vede ca fetita ta are aceleasi gusturi cu a mea... Pupici !
RăspundețiȘtergereMultumesc, Danutza ! Mai am o cutiuta la congelator, iti expediez o portie ?! Pupici !
RăspundețiȘtergereGrazie, Giovanna per la visita ! Passo anche io a trovarti...
RăspundețiȘtergereDiaMar, trimit sa sint buni si gustosi, nu numai colorati... Pupici !
RăspundețiȘtergereGrazie, Mary ! Io non amo tanto il ragu, per questa mi piace di piu pasta condita cu sugo con le costine... Baci !
RăspundețiȘtergereFoarte usor de facut si intradevar fata de cei cumparati sunt mult mai gustosi,ca doar sunt facuti de casa.Iar daca mai adaugam si un pic de sos.......yami,yami.Pupici:x
RăspundețiȘtergereMultumesc de vizita, Maria ! Sint gustosi pentru ca sint si mai sanatosi... Pupici !
RăspundețiȘtergereaniela, che delizia questi gnocchi, e che bel blog! ti aggiungo subito ai preferiti!
RăspundețiȘtergereGrazie mille, Gemma Olivia ! Passo a trovarti ! Baci !
RăspundețiȘtergerecu siguranta sunt mult mai gustosi decat cei cumparati , bravooo!!!
RăspundețiȘtergereTrebuie sa atac si eu reteta asta ca nu am facut gnocchi. Pupicei!
RăspundețiȘtergereMultumesc, Catkitchen ! A fost mai greu pina am pornit sa fac gnocchi, ca de-acum sigur nu mai cumpar niciodata... Pupici !!!
RăspundețiȘtergereTeo, sint mult mai gustosi si mult mai sanatosi decit cei din comert. De fapt, in Italia, au cam inceput sa faca aiurea pastele, ori le fac in alte tari, ori sint cu produse care nu sint bune... Pupici !
RăspundețiȘtergereArata foarte bine.Iar pentru faptul ca i-ai facut in casa nu pot spune decat FELICITARI.
RăspundețiȘtergereMultumesc, nene Haplea ! Dragut ca intotdeauna... Week-end placut !
RăspundețiȘtergerece grozav de bine ti-au iesit! Asta inca n-am inceput sa fac, imi plac foarte mult pastele, dar n-am facut inca eu cu mana mea (decat taitei cand eram mica la bunica), dar stiu ca exista si niste masinute caraghioase care poti sa intinzi pastele. Mi se par asa dragute.
RăspundețiȘtergereKadia, am avut o masinuta, dar faceam spaghetti si tagliatele, sau foi de lasagna, iar pentru gnocchi este ceva din lemn care are dungulite si poti face, dar eu cum n-am aparatura respectiva, le-am facut cu furculita. A fost mai greu pina am priceput cum se fac, probabil tura viitoare vor iesi mai frumoase... Pupici !!!
RăspundețiȘtergere