Piftie sau racitura (asa se spune in Moldova) de purcelus, asa cum o fac acasa la mine.
Ingredientele folosite:
- un picior de porc
- o jumatate cap de purcelus cu tot cu urechiusa (atentie purcelus nu porc mareee)
- un morcov
- o ceapa
- o legatura patrunjel
- 2-3 catei usturoi (puteti pune si mai mult, eu nu prea sint prietena cu el, de aceea am pus mai putin)
- sare dupa gust
- piper dupa gust
Spalam bine carnea si o punem la fiert impreuna cu morcovul curatat si spalat, ceapa curata, spalata si taiata in doua, patrunjelul spalat si usturoiul curatat si spalat. Fierbem ingredientele pina vedem ca, carnea incepe sa se dezlipeasca de pe os. Eu nu folosesc si nu am folosit niciodata gelatina la racituri... Intr-o farfuriuta pe care am tinut-o in frigider, am pus doua linguri de zeama, am lasat-o la racit sa vad consistenta gelatinei. Am desfacut carnea de pe oase, am taiat bucati urechea, am pus in castronele, iar lichidul l-am trecut prin sita, adica nu am pus legumele in castroane ci doar la fiert ca sa dea gust. Am lasat la racit, am acoperit cu folie transparenta si le-am pus la frigider.
Servim cu felii de piine sau cine doreste, cu mamaliguta.
Pofta mare !
Foarte buna!!!!
RăspundețiȘtergereAcum mi-ai facut pofta...
Te pup!
Iti trimit o portie mica, ca mai am un castronel... Pupici !
ȘtergereNu refuz niciodata o portie de piftie! Tare buna!
RăspundețiȘtergereServeste... e proaspata... Pupici !
ȘtergereSincer mi-ai facut si mie pofta...iar eu n-am facut niciodata.Imi place mult si cred ca trebuie sa fac si eu...Pupici si o saptamana placuta!!!
RăspundețiȘtergerePetronela, eu fac mai des de cind s-a indragostit al meu barbat de racituri... Acum le vrea in varianta cu ardei iute taiat prin ele si cu frunze de patrunjel... asta tura viitoare... Pupici si o saptamina minunata !
ȘtergereMi-ai facut pofta, mai am o tura de facut in congelator :) saptamana asta o comit :))) pana atunci servesc de la tine! Pupici!
RăspundețiȘtergereServeste, Adela cu incredere... Mai am si eu doua piciorute in congelator... Pupici !!!
ȘtergereMi-ai facut pofta si am si material!Cand mai slabim?:)Pup!
RăspundețiȘtergereLasa ca slabim cind vine caldura... punem burticile la soare si se topeste "racitura"... Pupici !
Ștergerevaaaaaai, dac-ai sti ce pofta mi-ai facut ... :))))
RăspundețiȘtergerete pup
Te servesc cu placere, iubita ! Pupici !
ȘtergereEi da...bine-venita aceasta racitura, caci tare mult imi place.
RăspundețiȘtergereSi noua... vorba sotului, cica ar merge cu niste feliute de rosii alaturi...
ȘtergereO felie si pentru mine.Te rooooog.Ce-mi place cum ti-a iesit.Te pup!
RăspundețiȘtergereTe servesc cu placere, pai se poate ?! Pentru prieteni oricind... Pupici !
ȘtergereCe prezentare,...dar ce racituri imaculate:)!!!Like!!!!
RăspundețiȘtergereGata, am ras astazi ultima portie din castronel... Vezi ce efect are soarele asupra raciturilor ?!!!! Pupici iubita !
ȘtergereNu refuz ever asa ceva !
RăspundețiȘtergereeu parca le-as pune si niste felii e vinata griliata, alaturi... hi, hi... ce sadicuta sint... Pupici !!!
Ștergereeu as pune un linguroi mare cu hrean!;))
ȘtergereSi eu... dar n-am vazut in tara lui ciucalata, ingredientul cu pricina...
Ștergeresi eu ii spun racitura..ca na sunt si eu moldoveanca :)) si stiu cat e de delicioasa!!!Pupici!!
RăspundețiȘtergerePupici moldoveancooo... Stii cum e cu piftele/chiftele, varianta moldoveneasca pirjoale... ha, ha... Pupici inca o data !!!
Ștergerece bine arata ! spun asta pentru ca ma feresc de grasime, mai ales de cea de pe racituri. insa cele prezentate aici arata de-a dreptul delicios !
RăspundețiȘtergereMultumesc frumos de vizita ! Eu de obicei las un pic la racit ca sa se ridice, asta in cazul cind este, grasimea la suprafata, apoi curat tot frumusel, incalzesc si apoi pun in castronele... Inca o data multumesc de vizita !
Ștergereinteressante ricetta...complimenti!!
RăspundețiȘtergerebaci
Enza, e un piatto rumeno che piace tanto anche a mio marito calabrese... Baci e buona giornata !
ȘtergereMmm ...foarte buna! Mare pofta am:) Pupici!
RăspundețiȘtergereSi eu... dar nu mai am la pofta, cred ca le comit din nou saptamina viitoare... Pupici tizooo !!!
Ștergeregata, stiu: dau gulas contra piftie! ;))
RăspundețiȘtergereAsa... gata, facem schimbul...
Ștergereminunate retete felicitari !
RăspundețiȘtergereMultumesc de complimente si de vizita !
RăspundețiȘtergere