Spaghete, spaghete, spaghete, o mincare care nu lipseste de pe masa unui italian, deci si in cazul nostru avand jumatatea italiana, iar fetita jum-jum... Purcedem la facut papita.
Avem nevoie de:
- spaghete
- calamari
- suc de rosii
- un catel de usturoi
- jumatate de ceapa
- sare
- piper
- ulei
- o jumatate paharut vin alb
- patrunjel
Curatam calamarii de pielita, altfel riscam sa o gasim printre dinti, cam asa...
Dupa care ii taiem bucatele... Punem uleiul in tigaia de prajit, adaugam ceapa taiata marunt, catelul de usturoi taiat si el feliute subtiri (cui nu-i place usturoiul, il poate taia in doua, iar dupa ce fierbe un pic in sucul de rosii, il poate scoate). Dupa ce s-a "aurit" un pic ceapa, adaugam jumatate pahar cu suc de rosii, calamarii si patrunjelul.
Lasam circa 4 minute la foc mare , nu mai mult pentru ca, calamarii se intaresc. Amestecam mereu sa nu se lipeasca. Adaugam sare si piper dupa gust, adaugam si vinul, mai lasam un pic si inchidem aragazul.
Intre timp fierbem spaghettile "al dente", scurgem apa si le condimentam cu sosul cu calamari.
Buon appetito !
Ce mancaruri rapide stii sa faci tu cuscra draga! :)
RăspundețiȘtergereSint rapide si bune, deh, m-am italianizat, nu credeam niciodata ca or sa-mi placa, dar m-am inselat...acum nu as putea trai fara sa le pap...
RăspundețiȘtergere