marți, 22 septembrie 2009

Salata greaca/Insalata greca

Reteta din revista "cucina dietetica veloce"
Ingrediente pentru 4 persoane:
  • 6 rosii
  • 2 castraveti de marime medie
  • 6 ridichi
  • 1 ceapa
  • 200 g de brinza feta
  • 50 g masline negre
  • 4 linguri ulei de masline extravergine
  • origano uscat
  • sare
  • piper

Curatim intii castravetii, ii taiem rondele, ii saram si lasam intr-o strecatoare sa se scurga apa.

Spalam rosiile (rosii de tipul inima de bou, nu stiu exact sa explic, ale mele au fost normale), le stergem de apa si le taiem feliute, dupa care le punem intr-un castron pentru salate. Scoatem simburii de la masline, taiem maslinele in jumatate si le adaugam peste rosii

Spalam ridichile si le taiem in patru si le punem separat intr-un castronel.

Curatim ceapa si o taiem felii destul de grosute. Taiem si brinza feta in cuburele groase.

Intr-un castronel amestecam uleiul de masline, cu un pic de sare, piper negru macinat si o lingurita de origano. Punem toate ingredientele in castronul cu rosii, condimentam cu amestecul de ulei si gata, putem servi cu incredere salata greaca...

Pofta mare !

INSALATA GRECA

Ingredienti per 4 persone:

  • 6 pomodori
  • 2 cetrioli medi
  • 6 ravanelli
  • 1 cipolla media
  • 200 g di formaggio tipo feta
  • 50 g di olive nere greche
  • 4 cuchiai di olio extravergine di oliva
  • origano secco
  • sale e pepe

Iniziamo con il pelare i cetrioli, saliamoli e lasciamo che facciano un po'd'acqua appoggiati in un colino.

Nel frattempo laviamo i pomodori, che dobbiamo scegliere del tipo cuore di bue, maturi e ben sodi. Asciughiamoli, tagliamoli a spicchi e mettiamoli in una ciotola. Snoccioliamo le olive nere, piuttosto grosse e tagliamole a metà. Spuntiamo i ravanelli, laviamo per eliminare tracce di terra e tagliamoli in quarti, teniamoli da parte in una ciotolina.

Mondiamo e affettiamo piuttosto grossolanamente anche la cipolla. In ultimo tagliamo la feta prima a fette spesse, poi a pezzetti in modo da ottenere dei dadi piuttosto grossi. In una ciotolina emulsioniamo l'olio extravergine di oliva, con un pizzico di sale, una macinata di pepe nero, un cucchiaino di origano.

Raccogliamo tutti gli infredienti in un grande piatto di portata piuttosto largo, condiamo con l'emulsione ed ecco già pronto !

4 comentarii:

  1. minunata aceasta salata!pupici printesei!ce face ,merge la scoala?

    RăspundețiȘtergere
  2. E buna si sanatoasa ! Pupici si voua, printesa e la gradinita, ca sintem micute, inca...

    RăspundețiȘtergere
  3. ador salata greceasca, bine ca mi-ai adus aminte de ea, arata superb

    RăspundețiȘtergere
  4. E foarte gustoasa, Sorina... Eu abia am descoperit-o si "m-am indragostit" de ea...

    RăspundețiȘtergere

Acest blog nu permite comentariile anonime si necivilizate !

Va multumesc !