Timp de preparare: 35 minute
- 350 g de spaghetti
- 200 g de rosii cirese (cherry)
- o lingura capere
- un catel de usturoi
- o lingura patrunjel taiat marunt
- o lingura ulei de masline
- sare
- 100 g masline verzi fara simbure
- 1/2 catel usturoi
- 1 hamsii conservati in sare
- putin origano
- 3 linguri ulei de masline extravergine
- un picut de ardei iute praf
- sare
Deschidem robinetul si sub apa curenta spalam bine pestisorul de sare. Stergem bine cu hirtie absorbanta, desfacem delicat in doua si scoatem sira spinarii (nu rideti, dar nu stiam cum sa o denumesc)
intr-o tigaie de prajit incalzim doua linguri de ulei si rupem cu degetele pestisorul, lasindu-l sa se "topeasca" la foc mic
Trecem la prepararea pateului de masline.
Scurgem de apa maslinele, le stergem bine cu hirtie absorbanta, scoatem simburii, apoi punem pulpa intr-o sita iar cu ajutorul unei linguri, vom obtine un piure de masline.
Curatim usturoiul, il punem intr-un castronel, adaugam sarea si origano si cu ajutorul unui melesteu in cazul meu, maruntim bine usturoiul, apoi rasturnam totul in castronelul cu masline si amestecam.
Adaugam uleiul ramas si amestecam bine, pina vom obtine o crema moale si omogena. Adaugam praful de ardei iute, dupa care adaugam si pasta de hamsii si amestecam bine ingredientele.
Spalam rosiile, eliminam locul coditei si le taiem in doua.
Spalam bine caperii, le strivim un pic si le tamponam cu hirtie absorbanta.
Fierbem spaghettile in multa apa sarata...
Intr-o tigaie de prajit, varsam uleiul, adaugam catelul de usturoi intreg (nu-l striviti), adaugam apoi rosiile, saram, adaugam si caperii si amestecam incontinuu timp de cinci minute.
Scurgem de apa spaghettile, le condimentam cu pateul de masline, amestecam si adaugam rosiile si caperii, dupa care presaram patrunjelul taiat marunt.
amestecam usor spaghettile si servim. Pofta mare !
SPAGHETTI AL PATÉ D'OLIVE
Preparazione: 25 minuti
Cottura: 10 minuti
Ingredienti per 4 persone:
- 350 g di spaghetti
- 200 g di pomodorini ciliegia
- un cucchiaio di capperi
- uno spicchio d'aglio
- un cucchiaio di prezzemolo tritato
- un cucchiaio di olio di oliva
- sale
- 100 g di olive verdi
- mezzo spicchio d'aglio
- una acciuga sotto sale
- un pizzico di origano
- 3 cucchiai di olio di oliva extravergine
- un pizzico di peperoncino piccante in polvere
- sale
Sciacquate l'acciuga sotto l'acqua corrente, sfregatela con le dita per eliminare tutto il sale. Tamponate l'acciuga con carta da cucina, diliscatela delicatamente e spezzettatela con le dita. Mettetela in un tegame con 2 cucchiai di olio e fatela sciogliere a fuoco basso. Scolate le olive, tamponatele con carta da cucina e snocciolatele, poi mettete la polpa nel passaverdure raccogliendo la purea in una ciotola.
Sbucciate l'aglio e pestatelo finemente nel mortaio con il sale fino e l'origano. Aggiungete il trito nella ciotola con le olive. Mescolate. Aggiungete l'olio rimasto a ottenere una crema morbida e omogenea. Unite il peperoncino e l'acciuga e mescolate ancora.
Lavate i pomodori, eliminate il picciolo e tagliateli a metà. Scolate i capperi, sciacquateli rapidamente e tamponateli con carta da cucina. Fate lessare gli spaghetti in acqua salata. Versate l'olio in una larga padella, unite lo spicchio d'aglio intero non sbucciato e fate insaporire. Unite i pomodori, salate , aggiungete i capperi e fateli appassire per 5 minuti continuando a mescolare. Scolate gli spaghetti e conditeli con il paté di olive, mescolate e aggiungete i pomodori e i capperi. Cospargete con il prezzemolo tritato.
Danelo,mi-au cam iesit pastele pe nas,o sapt numai paste am mancat la italeni,dar sincer asi gusta si din pastele tale otzara, arata super fain si au ingrediente care-mi place, we placut iti doresc, te pusic si pe ciresica ta!
RăspundețiȘtergereTura viitoare sa vii la mine, sa vezi cum te indragostesti de paste si o sa innebunesti dupa ele. Pupici si voua ! (mnoaaa, asta-i pupic de la printesa)
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