Papa bun si delicios, ca sa nu zic si sanatos, adica o papita asa... mai dietetica.... Nu am facut conopida dupa o anumita reteta, ci dupa ingredientele pe care le aveam in casa... ca sa recunosc, aveam conopida in frigider de citeva zile si mi-era frica sa nu ajunga la cos.
Deci... ingredientele sint urmatoarele:- conopida romana (culeasa din gradina)
- cca 30 masline negre fara simbure
- 15 rosii cherry
- 3 linguri capere
- parmezan ras (depinde cit de mare e vasul in care puneti ingredientele)
- o mozzarella
- ulei de masline
Intii de toate, am spalat si taiat in buchetele conopida pe care am fiert-o "al dente" in apa cu sare. Am pus-o in strecuratoare de paste si le-am lasat la racit. Intr-un vas yena, uns usurel cu ulei, am asezat buchetelele de conopida, apoi am taiat in doua rosioarele (ale mele erau de la congelator, deci le-am lasat vreo 15 minute la temperatura camerei, ca sa fie doar usurel decongelate, sa le pot taia), am presarat deasupra caperii/caperele, am adaugat maslinele taiate feliute nu prea subtiri, am presarat parmezan ras, apoi am pus deasupra mozzarella taiata bucatele. Am mai stropit un pic de ulei deasupra si am bagat tava in cuptorul preincalzit la 200 de grade, timp de cca 20 de minute (recunosc ca nu m-am uitat la ceas). Am servit calduta papita, eu si soata, dar era atit de gustoasa, ca a disparut toata din tava in citeva minute. Hmmm, as mai face, dar nu mai am conopida din asta smechera...
Pofta mare !
Vai vai vai , ce bine arata papika ta !!! ;)
RăspundețiȘtergereIhi... a fost foarte gustoasa si e buna si pentru dieta mea... Pupici !
ȘtergereO papica atractiva,foarte colorata si mai ales sanatoasa!Pupici!
RăspundețiȘtergereMultumesc, iubita ! Pupici !
ȘtergereImi place conopida pregatita oricum, deci ma invit la o portie. Pup!
RăspundețiȘtergereRecunosc ca inainte de a ma marita, mincam doar conopida pane, acum am mai avansat... mai schimb gustul si mincarurile... Pupici si te astept la masa !
ȘtergereCred ca e buna si simpla si ca si garnitura! Imi place!
RăspundețiȘtergereNoi am papat-o asa, fara nimic alaturi, ca sa mai dam jos din kilograme... Pupici !
ȘtergereImi place!! Si merge de minune la dieta mea!!! Pupici!!
RăspundețiȘtergereAha, te-am prins... si tu esti la dieta ?!!! Atunci, cine maninca toate bunatatile alea, vecinii ??? Secretul meu... acum citiva ani, faceam dulciuri la greu de-am ingrasat vecinii si inclusiv familionul, acum m-am lecuit... ha, ha... prea imi spune Isabella ca sint grasuta si am burta... Pupici !
ȘtergereMofturosii mei nu papa conopida deloc,asa ca daca ma primesti vin la tine la mmasa.Pupici!
RăspundețiȘtergereDomnisoara mea maninca doar cu paste, papita asta am mincat noi... adica eu cu sotul... Pupici !!!
ȘtergereTe astept la mine si... am rezolvat cu mesajele...
buona idea!!
RăspundețiȘtergerebaci
Ce bine arata tava ta vesela si colorata :)!
RăspundețiȘtergereMultumesc, Any !
Ștergeremmmmmm, super buuun! Vreau si eu! Pupici!
RăspundețiȘtergereVirtual, te servesc cu cea mai mare placere... Pupici !
ȘtergereFara sa citesc titlul, am zis ca-i facut pizza si deja ma-nghesuiam la o felie...apoi am citi titlul..mda, mancam sanatos si gustos ;-))
RăspundețiȘtergereLiana, pizza fac mai rarut, ca am depasit de mult timp gabaritul si incerc si eu sa fiu mai supla pentru caldurile care vin... Sa inteleg ca tu nu esti adepta lui... papam sanatos... ?! Daca pui papita asta pe o felie de piine prajita, zici ca maninci pizza, hi, hi... Pupici !
ȘtergereFoarte bine arata! weekend placut!
RăspundețiȘtergereMultumesc ! Week-end placut si tie !
ȘtergereArata senzational de bine!!!!!E tare vesela conopida ta:)!!!
RăspundețiȘtergereMultumesc, Maria ! A fost si gustoasa si frumoasa... Pupici !
ȘtergereMa incanta combinatia de ingrediente si mai ales prezenta caperelor si a maslinutelor in reteta asta. Cred ca dau un gust deosebit conopidei gratinate.
RăspundețiȘtergereE o reteta un pic mai ciudata, dar a iesit foarte gustoasa... mai ales cu maslinute si capere in fata carora nu zic niciodata, nu... O zi buna si multumesc de vizita !
Ștergereo mancarica care nu o refuz niciodata!imi place!pupici!!
RăspundețiȘtergereMa bucur ca iti place, credeam ca doar eu maninc chestii mai ciudate... hi, hi... Pupici!
Ștergereeu fac de obicei simpla, cu branza sau cu cascaval ras, insa pare mult mai buna reteta ta.
RăspundețiȘtergereKadia, vorba italianului din dotare, cu cit mai multe ingrediente, cu atit gustul vine si mai bun... Sa incerci, sa vezi cit e de gustoasa, sigur e buna si cu brinza, mai simpla... si mai la indemina oricui...
ȘtergereAuguri per la Pasqua ortodossa!!
RăspundețiȘtergerebaci
Grazie di cuore, Enza ! Un bacione grande !
Ștergere