O pizza altfel decit cea cu care sintem obisnuiti.
Ingrediente pentru o pizza mare, mare...
- un kg de cartofi
- cca 200 g cascaval afumat (scamorza)
- 100 g parmezan ras
- 100 g prosciutto cotto (merge sunca presata)
- 2 oua
- pesmet
- sare
- unt
Intii de toate fierbem cartofii cu tot cu coaja in apa sarata. Scurgem apa, curatim, strivim cartofii cu instrumentul pentru cartofi sau o furculita. Peste cartofi adaugam un pic de sare, ouale (fara coaja, da ?!), parmezanul si mixam bine ingredientele pina vom obtine o compozitie omogena.
Intr-o tava de torturi detasabila de cca 26 cm diametrul, tapetata cu hirtie de copt, punem citeva bucatele micute de unt, presaram pesmet apoi punem jumatate din aluatul de cartofi, iar cu miinile umede intindem bine aluatul pe fundul tavii. Punem cascavalul taiat cuburele micute, apoi punem feliile de prosciutto cotto, restul aluatul si tot asa cu miinile umede intindem bine peste tot, presaram din nou pesmet si bucatele micute de unt si bagam in cuptorul preincalzit la 200 de grade, timp de 30 de minute (cred ca ar fi suficiente si 25 de minute). Lasam la racit cca 15 minute, adica nu mincam asa fierbinte, altfel nu vom simti gustul delicios, taiem si servim.
Citeva observatii din punctul meu de vedere, cartofii cred ca ar fi suficienti intr-o cantitate de cca 700 de grame iar in compozitie cred ca ar merge un catel de usturoi si patrunjel taiat marunt. Dar asta e parerea mea, iar eu am vrut sa fac pizza dupa reteta originala.
Va doresc, pofta buna !
Mmmmm...ce bine arata!! Vreau o portie maree :) Pupici!
RăspundețiȘtergereDau la schimb cu sarmale facute cu varza murata... Pupic !
ȘtergereHm Daniela cu asa pizza delicioasa vi azi la mine! Azi cand tin post!!! Ma duc la cartofii mei fierti in coaja!!! Dar totus, inainte am sa devorez cu privirea, toot!!! :)) Pupici!!
RăspundețiȘtergereAdela, iti spun un secret... pizza e deja mincata, ca si eu tin post miercurea si vinerea... Pupici !
Ștergeremmmmm! Iti lasa gura apa! Abia astept sa treaca postul! Mersi frumos de reteta!
RăspundețiȘtergereMultumesc de vizita, Margareta ! Pupici si o zi buna !
ȘtergereSUper reteta. Imi place enorm prosciutto cotto. Te pup.
RăspundețiȘtergereMultumesc, Irina ! Pupici !
ȘtergereVai,ce bine arata!!!
RăspundețiȘtergereVreau si eu!!!
Pupici!
Si-acum ce ma fac...?! Fug sa fac din nou o pizza pentru prieteni ?
ȘtergereCe bine arata! Asa pizza înca nu am mîncat!
RăspundețiȘtergereMaya, am vecina care-i din zona Puglia, de la ea am reteta, dar cum am spus, cred ca merge de minune un picut de usturoi in cartofi...
ȘtergereBlatul asta de cartofi trebuie sa fie foarte dulce si mai ales bun in combinatie cu cascavalul!Pupici!
RăspundețiȘtergerePui si tu niste castraveciori murati alaturi... hi, hi...
RăspundețiȘtergereO pizza tare buna.Portia aceea cu furculita langa ea este pentru mine nu-i asa?Te pup!
RăspundețiȘtergereServeste, am pus si furculita si cutit pentru musafiri ! Pupici !
Ștergerece bunatate am gasit aici la tine!!!bravo arata foarte bine!!Pupici!!
RăspundețiȘtergereMultumesc ! Pupici !
ȘtergereLa multi ani, sa fii sanatoasa, iubita si apreciata!
RăspundețiȘtergereLa multi ani si-un 8 Martie plin de iubire si impliniri !
ȘtergereArata incredibil! Vreau sa incerc si eu :)
RăspundețiȘtergereTalida, daca iti plac cartofii, sigur va fi pe placul tau... Multumesc de vizita !
Ștergere