sâmbătă, 24 ianuarie 2009

Tarta Tatin/Tarte Tatin




by Maya


Ingrediente: 
  • 5-6 mere( pentru forma de 28 cm Ø )
  • 50 g unt nesarat
  • 100 g zahar
  • un pachet aluat foietaj
Intii de toate incalzim cuptorul la 200°C. Curatam merele de coaja, eliminam partea cu seminte si le taiem sferturi. Ungem tava cu unt, presaram zahar si asezam merele. 
Acoperim merele cu aluatul de foietaj si se dam la cuptor.
Punem tava pe cea mai joasa treapta a cuptorului.
Daca foietajul este copt, dar caramelul nu are culoarea dorita, acoperim tava cu folie de aluminiu si mai lasam in cuptor circa cinci minute. Se serveste calda.
Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Acest blog nu permite comentariile anonime si necivilizate !

Va multumesc !